Știi cum poți folosi cojile de nucă în grădină? Acestea nu trebuie aruncate, pentru că au o mulțime de beneficii pentru legumele și pomii fructiferi din grădină. În plus, ele au mai multe metode de întrebuințare, așa că cel mai bine este să le păstrezi într-un sac de rafie sau într-un recipient, astfel încât să le poți folosi la capacitatea lor maxim.
Cojile de nucă au un potențial foarte mare de care răsadurile de legume și pomii pot beneficia. Pe lângă faptul că sunt utile în procesul de mulcire, cojile de nuci pot fi folosite ca îngrășământ și modalitate de protecție împotriva dăunătorilor.
Vezi și: Nu arunca cojile de la nucă. Sunt aur curat! Ce e bine să faci cu ele
Cojile de nuci conțin fibre, 60,90%, substanțe de tip extractiv în proporție de 35,64%, proteine în procent de 2,53%, 1,64% cenușă și 0,81% grăsimi.
De asemenea, ele conțin aminoacizi, oligoelemente, vitamine și steroizi. Compoziția cojii de nucă are un efect benefic asupra culturilor horticole.
Totuși, aceste coji pot duce la o inhibare a creșterii, de aceea trebuie folosite cu grijă drept îngrășământ.
Cojle de nucă sunt o adevărată comoară dacă ai grădină. Ajută la drenaj, mulcire, pot fi folosite ca îngrășământ și ajută la creșterea pomilor fructiferi.
Citește și: A pus coji de nuci în ghivecele florilor de apartament, apoi le-a udat. Ce s-a întâmplat cu pământul
Pentru drenaj se folosesc bucăți mari, în timp ce pentru mulcire se folosesc bucățele mici, iar pentru fertilizarea culturilor trebuie măcinate într-o pulbere fină.
Cojile pot fi folosite ca îngrășământ sub formă de pulbere. Aceasta este amestecată în pământul din jurul plantelor.
De altfel, cojile pot fi folosite ca cenușă – adică substanța care reiese după arderea color. Aceasta poate fi aplicată uscată sau amestecată cu apă caldă la udarea culturilor. Ar trebui să folosești două căni de cenușă pe metru pătrat.
Dacă ai multe coji de nucă, le poți folosi ca dulci pentru răsaduri, pentru pomi sau arbuști sau ca să menții umiditatea solului. Folosește jumătăți de coajă sau bucăți de cam 2 centimetri.
Citește și: A așezat frunze de nuc în dulapuri și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat în 3 zile
Dacă vrei să folosești cojile de nucă pentru mulcire, zdrobește-le în bucăți mai mici. Aplică în strat de cel puțin 5 cm. Acest înveliș are și rolul de a proteja solul de depunerile de var alb și de mușchii fungici.
Cojile mari de nucă pot fi folosite ca să îți decorezi grădină sau a delimita potecile. Cojile de nucă sunt saturate cu o cantitate mare de substanțe hrănitoare, însă ai grijă să nu le folosești în cantități mari.
Începe cu doze mici și dacă totul este bine, poți continua și poți extinde folosirea lor. Dacă le folosești pentru răsaduri de roșii și ardei, macină bine cojile și adaugă-le în sol.