30 nov. 2021 | 09:29

Cum poți depista toate radarele fixe și mobile atunci când pleci în călătorie. Este mai simplu decât ți-ai imaginat

Știri generale
Cum poți depista toate radarele fixe și mobile atunci când pleci în călătorie. Este mai simplu decât ți-ai imaginat
Este legala si gratuita

Există o aplicație care nu numai că este un dispozitiv de avertizare eficient pentru radarele fixe ale Poliției, dar, prin intermediul alertelor primite de la alți utilizatori, îți poate spune și unde ar putea exista un radar mobil sau un punct de control al poliției. Și toate acestea sunt pe deplin compatibile cu noul mod de conducere al aplicației.

Aplicația care îți spune unde sunt radarele

În primul rând, trebuie spus că acesta este un serviciu complet legal. De fapt, locația radarelor fixe de viteză este preluată direct din baza de date a Direcției generale de trafic, astfel încât indică locația exactă a acestora.

Pentru a vedea unde sunt amplasate radarele pe Google Maps, este suficient să marchezi un traseu în browser. În previzualizarea traseului propriu-zis, acestea vor fi afișate cu baloane portocalii în cazul radarelor fixe și albastre în cazul celor mobile.

Iar dacă dăm click pe ele, vom vedea când au fost actualizate, în cazul primelor, sau când au fost notificate, în cazul radarelor mobile. Odată în mișcare, înainte de a ajunge la unul dintre aceste radare, aplicația ne va indica apropierea acestuia printr-un avertisment sonor, astfel încât să ne adaptăm viteza la cea prevăzută pe șosea pentru a nu fi detectați și a evita astfel o amendă.

Pe lângă faptul că știm exact unde sunt amplasate radarele fixe, Google Maps ne poate spune unde a fost amplasat un radar mobil sau unde a fost înființat un punct de control rutier.

Cum funcționează

Cu această ocazie, acest lucru nu se face prin intermediul bazei de date oficiale, ci mai degrabă aceste informații provin din alertele utilizatorilor aplicației, care le raportează în timp real.

Google Maps ne va avertiza atunci când ne apropiem de una dintre aceste alerte și ne va arăta, de asemenea, pe ecran câte persoane au anunțat prezența radarului de viteză. În cele din urmă, pentru a corobora informațiile și pentru a le oferi în timp real, ne va întreba dacă radarul mobil este încă prezent sau dacă a fost îndepărtat.

Dar nu servește doar la avertizarea cu privire la posibile radare mobile, ci, prin atingerea pictogramei „Raportează” (un balon în partea dreaptă cu un simbol plus în mijloc), pot fi raportate și alte incidente, cum ar fi: o coliziune, un blocaj în trafic, lucrări rutiere, o bandă de circulație întreruptă, un accident sau prezența unui obiect pe drum.

Toate aceste indicații pot fi foarte utile pentru a evita un accident sau o amendă.

Este legal să indici prezența radarelor de viteză pe Google Maps, dar nu este legal să folosești aplicația în timp ce conduci pentru a face acest lucru, astfel încât pasagerul trebuie să fie cel care efectuează această acțiune.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro