Cum pot obține elevii burse acum. Ce condiții li se impun

Cum pot obține elevii burse acum. Ce condiții li se impun
Ce trebuie sa faca elevii

Bursele elevilor din acest an nu se vor mai acorda pe baza mediilor din semestrul I al acestui an școlar. Consiliul Ministerului Educației s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și au venit cu câteva clarificări în urma discuțiilor. Mai exact, elevii care obțineau în trecut medii generale de peste 9,50 primeau burse de merit. Discuțiile au durat aproape două ore, iar în urma lor au reieșit câteva concluzii.

Cum se vor obține bursele elevilor de acum

Bursele elevilor din acest an nu se vor mai acorda pe baza mediilor din semestrul I, ci pe baza celor de la finalul anului școlar trecut.  Adică, toți elevii care au avut în anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea.

„Ministerul Educației a spus că se va publica statistica mediilor elevilor de pe semestrul I.

Se va reveni asupra criteriilor de acordare a burselor dacă procentul elevilor cu peste 9,50 se va micșora: ministrul a spus că toți banii de burse din bugetul de stat vor fi folosiți strict cu această destinație, deci se vor face modificări pentru ca acest lucru să se poată întâmpla;

Ministerul Educației a venit cu o clarificare: beneficiarii burselor pentru semestrul al II-lea nu sunt cu raportare la mediile de pe semestrul I, ci cu raportare la mediile generale de pe anul școlar trecut.

Deci, toți care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse pe semestrul al II-lea”, potrivit reprezentanților CNE.

Ce scrie în ordinul de ministru

Ordinul de ministru care modifică criteriile privind acordarea burselor spune că lista elevilor care beneficiază de bursele de merit este revizuită semestrial, în funcție de modificările intervenite în situația școlară a elevilor.

Ordinul mai spune că bursele de merit pentru elevii din anii de început de ciclu, adică cei care sunt în clasele a V-oa și a IX-a se acordă celor care au media 9,50 pe semestrul I, iar pentru clasa a IX-a, în semestrul I, pe baza mediei 9,50 de la admiterea în învățământul liceal sau profesional