Cum plătești amenda de circulație în Bulgaria. Detalii importante pentru toți șoferii

Cum plătești amenda de circulație în Bulgaria. Detalii importante pentru toți șoferii
Este important să cunoaște legislația rutieră a statului viztat sau tranzitat

Cum plătești amenda de circulație în Bulgaria și cum verifici ce contravenție ai primit. Ești turist și vrei să ajungi cât mai repede la „Nisipurile de Aur”, de exemplu și uneori ai tendința de a apăsa accelerația. Dar, mare atenție, ca în orice alt stat, și Bulgaria are reguli stricte când vine vorba de regulile de circulație. Așa că, deși grăit, e mai bine să circuli regulamentar, dacă nu vrei să dai banii de vacanță pe amenzi. Dar, să zicem că ai primit deja o amendă, și te întrebi cum plătești amenda de circulație în Bulgaria. Răspunsul îl găsești în rândurile care urmează.

Cum plătești amenda de circulație în Bulgaria. Verificare amendă Bulgaria

Pentru început trebuie să știți că, exact ca în România, circulația pe drumurile bulgare trebuie făcută numai după ce achiziționați o vignetă. Achiziția se poate face, fie online, fie de la benzinăriile bulgărești.

În cazul în care circulați fără, există riscul unei amenzi. Dar, deși aveți vigenta, și decideți să apăsați pendala de accelerație, mare atenție, puteți fi, de asemenea amendați.

Ca și în cazul legislației rutiere române, și cea bulgară prevede amenzi de circulație consistente care vă vor fi trimise acasă. Având în vedere că statul bulgar ace parte din Uniunea Europeană, conform reglementărilor, orice amendă primită pe teritoriul unui stat UE va fi trimisă direct acasă.

Site amenzi Bulgaria

Ideal ar fi să le plătiți în statul unde ați primit amenda, în speță Bulgaria, dar și așa există modalități de verificare a amenzii. Verificare amenzii se va putea face pe site-ul Ministerului de Dezvoltare și Lucrări Publice din Bulgaria, parcurgerea sa fiind simplă, având în vedere că este tradus în totalitate în engleză.

Cum plătești amenda de circulație în Bulgaria. Plata online amendă Bulgaria

Odată intrat pe site-ul amintit mai sus, există o secțiune unde veți putea citi ce aveți de făcut. Asta în cazul unei amenzi primite pe teritoriul bulgar. Puteți accesa acest link. Deși tradus în engleză, nu vă descurcați, puteți folosi funcția de Google Translate pentru a parcurge mai ușor secțiunea.

Ce aveți de făcut este să folosiți contul indicat în înștiințare a trimisă de autritățile bulgare pe adresa voastră de acasă.Nu vă grăbiți, având în vedere că va fi necesar să completați toate datele regăsite pe înștiințarea respectivă.

Dacă aveți amenda la voi, și încă sunteți încă în Bulgaria,e xistă varianta EasyPay, dar numai într-un magazin Kaufland sau într-unul din mall-urile aflate în orașul de lângă Dunăre, Ruse.

Termen prescriere amendă Bulgaria

Dacă legislația rutieră din România prevede o prescriere după 5 ani, nu este și cazul amenzilor rutiere primite pe teritoriul Bulgarie. Cu alte cuvinte nu există termen de prescriere a amenzii în Bulgaria.

Unde se plătesc amenzile de circulație din străinătate

Așa cum spuneam, dacă ai primit o amendă de circulație într-unul din statele memebre UE, amenda îți va veni acasă, prin poștă. În plic vei găsi zona din statul respectiv unde ai fost prins încălcând regulile de circulație.

Va fi menționat statul și cunatumul amenzilor, precum și modalitățile de plată. Indiferent că primești o amendă de circulație în Bulgaria, Austria, Olanda, sau orice alt stat membru UE, de preferat este ori să o plătești pe loc, ori o poți face prin transfer bancar sau cu cardul.

Plata pe loc, așa cum ne refeream la Bulgaria, o poți face  la terminalele care au această opțiune. Mai există și varianta cardului personal, sau a unui transfer bancar într-un cont specificat pe înștiințarea primită prin poștă.

Concluzie

Deși e de preferat să nu primești vreo amendă, indiferent unde ai merge, cu toate astea recomandarea este să cunoașteți cât de cât legislația rutieră a statului vizitat sau tranzitat. Astfel, având minimul de informații, veți ști clar ce aveți de făcut în cazul unei amenzi de circulație.