Vrei să pui în vază ramuri de liliac, însă nu știi cum să menții florile proaspete mai multe zile consecutive? Un truc ce are legătură cu modul în care tai planta te poate ajuta în acest sens. Cum trebuie să procedezi. Ce transmit florile mov, dacă le ții în locuință.
Liliacul este un arbust atât de atrăgător! Multe gospodine care locuiesc la casă obișnuiesc să îl îngrijească pentru a produce flori frumoase, care să fie puncte de atracție în peisajul de ansamblu. De cele mai multe ori, această plantă poate fi sesizată de-a lungul marginilor proprietăților sau în gardurile vii.
Una dintre problemele puse de gospodine are legătură cu nivelul de dificultate a creșterii liliacului. Această plantă este, în general, ușor de întreținut. Trebuie să fie tăiată și fertilizată anual pentru a crește frumos. În perioadele de secetă, e nevoie să fie udată mai des decât de obicei.
Citește și: La ce temperatură mor panseluțele. Cum le poți salva după îngheț
Dacă liliacul este bine îngrijit, produce flori superbe într-o perioadă relativ medie ca timp. Arbustul (sau arborele, fiind unul și același lucru în cazul acestei plante) prezintă o rată de creștere moderată. Odată ce a înflorit, te vei bucura de note de culoare pur și simplu magice.
Unele femei, mai ales cele iubitoare de flori, obișnuiesc să taie câteva ramuri de liliac și să le pună în vază, pe masă, în bucătărie, sufragerie sau pe terasă, pentru a oferi un plus estetic încăperii, precum și un miros fin și elegant. Multe nu cunosc însă, metoda prin care pot prelungi viața florilor.
După ce ai tăiat ramurile de liliac, înainte de a le pune în vază, acordă din nou atenție tulpinii. Taie-o cu un cutter profesional pe diagonală, apoi bate-o cu ciocanul de două ori, ușor, nu foarte tare. În acest fel, capătul tulpinii se va ramifica ușor, iar apa își va face efectul eficient.
Un detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere este că liliacul e o plantă ce are nevoie de hidratare multă, comparativ cu altele. Din acest motiv, apa în care stau ramurile cu flori nu trebuie să fie rece, ci caldă – ca de la soare, nu foarte caldă sau fierbinte.
Citește și: Ce flori se plantează în luna aprilie, în grădină. Aşa vei avea o curte ca cele englezeşti
În unele culturi, nuanțele bogate de violet ale liliacului sunt asociate cu nobilimea. În Feng Shui, acestea reprezintă abundența. Sunt culori care inspiră respect și pot fi folosite pentru a-ți conecta energia la sănătate, prosperitate și bogăție. Practicanții filosofiei chinezești spun că sunt nuanțe de bun augur.
Pentru că movul reprezintă în cromatică o combinație între nuanțe de roșu aprins și albastru rece, acesta poate face trimitere și la armonie și echilibru. Practicanții Feng Shui spun că, dacă vei pune în vază câteva ramuri de liliac, vei invita pacea în sânul locuinței tale.