Ce se întâmplă dacă pui oțet în mașina de spălat. Truc genial de la gospodinele adevărate

Ce se întâmplă dacă pui oțet în mașina de spălat. Truc genial de la gospodinele adevărate
Tu pui oțet în mașina de spălat? Ce se întâmplă dacă faci asta? 

Mulți oameni nu știu, dar oțetul te ajută foarte mult dacă îl pui în mașina de spălat. Ce se întâmplă mai exact dacă îl pui la o tură de spălat? Trucul genial al gospodinelor poate prelungi viața mașinii. Uită de soluțiile din magazine!

Tu pui oțet în mașina de spălat? Ce se întâmplă dacă faci asta?

Hainele albe dau un alt aer, pe lângă faptul că reprezintă simplitate și curățenie și astfel îți îngrijesc eticheta și prima imagine a ta în fața oamenilor cu care te întâlnești. Din păcate, în timp sunt foarte greu de îngrijit. Acestea devin chiar și după câteva spălări aproape de gri, lucru pe care nu și-l dorește nimeni. Pe piață există multe substanțe care să te ajute să le mențină albe, dar din cauza compușilor chimici ajung în cele din urmă să le facă să se degradeze. Ingredientul minune pe care trebuie să-l adaugi la spălare este oțetul. Acesta nu doar că ajută ca după spălat culoarea să rămână aceeași, dar te scapă și de pete și te ajută să dezinfectezi bine de tot cuva mașinii. Dacă vrei să scapi de bacteriile care se acumulează în interior și prin țevile din care curge apa peste rufe, folosește oțetul. Dă drumul mașinii la un program cu apă fierbinte, iar în loc de detergent pune două cești de oțet și lasă să se clătească tot sistemul cu soluția dezinfectantă. Spală și curăță săpunul vechi rămas și te ajută să nu mai ai bacterii. De asemenea, îți este sugerat să freci cu un burete sau cu o periuță de dinți piesele mașinii de spălat cu ajutorul unei soluții din bicarbonat de sodiu, oțet și apă caldă.

Ingrediente

  • Apă fierbinte
  • 2 căni de oțet de mere

Instrucțiuni

  • Umple mașina de spălat cu apă fierbinte, adaugă oțetul de mere și pornește-o, selectând un ciclu de spălare scurt.
  • La final, deschide capacul și las-o să se aerisească timp de o oră.
Ce se întâmplă dacă pui oțet în mașina de spălat?
Ce se întâmplă dacă pui oțet în mașina de spălat?

Cum să cureți filtrul?

Filtrul se află în interiorul cuvei, asta însemnând că e piesa cel mai greu de curățat și necesită o atenție mai mare. În cazul acesta, e foarte important ca produsul folosit să nu strice mașina în timp și curățarea să fie adecvată.

Instrucțiuni
-Scoate din priză mașina de spălat, asigură-te că este goală, apoi scoate capacul filtrului.
-Deșurubează-l pentru a-l detașa complet.
-Îndepărtează fibrele, hârtia, mizeria sau orice obiect străin din filtru.
-Cu ajutorul unei șurubelnițe, rotește turbina pentru a curăța deșeurile blocate înăuntru.
-Reinstalează filtrul și fixează-l bine înainte de a folosi mașina, pentru a împiedica scurgerile de apă. (Sursa: dozadesănătate.ro)