20 nov. 2021 | 12:06

Cum oprești aburirea geamurilor mașinii tale cu doar 3 obiecte ieftine. Cel mai genial truc pentru iarnă

Diverse
Cum oprești aburirea geamurilor mașinii tale cu doar 3 obiecte ieftine. Cel mai genial truc pentru iarnă
Cum oprești aburirea geamurilor mașinii tale

Sezonul rece a venit, așa că toți șoferii ar trebui să știe care sunt metodele cu ajutorul căreia pot opri aburirea geamurilor mașinii. Site-ul brightside.me oferă tuturor conducătorilor auto un truc simplu pentru a scăpa de această problemă pe timpul iernii.

Cum oprești aburirea geamurilor mașinii tale cu doar 3 obiecte ieftine

În perioada sezonului rece, mulți șoferă întâmpină probleme cu geamurile aburite. Temperaturile scăzute duc la formarea condensului pe geamuri, ceea ce face ca vizibilitatea să fie tot mai redusă. Acest fenomen le dă mari bătăi de cap șoferilor. Se știe că pe timpul iernii, umiditatea aerului exterior scade, la fel şi temperatura.

Prin contrast, aerul din interiorul maşinii este umed din cauza respiraţiei pasagerilor. În plus, aerul devine mai cald atunci atunci când intră în contact cu geamurile reci, apa din aer se condensează, iar geamurile se aburesc la foc automat.

Pentru a nu mai sta în permanență căldura sau aerul condiționat pornite, cei de la brightside.me vin în ajutorul șoferilor. Iată ce trebuie să facă aceștia:

Vor avea nevoie de următoarele lucruri:

  • o șosetă din bumbac
  • nisip special pentru pisici, pe bază de cristale de siliciu, pe care îl poți cumpăra din magazinele petshop
  • un inel de carton, de la un scotch sau bandă adezivă

Cum se procedează

Se întinde deschizătura șosetei peste inelul de carton. Apoi se toarnă nisipul pentru pisici în interiorul șosetei. În continuare se îndepărtează inelul de carton și se leagă bine șoseta cu un nod strâns. Șoseta se așază în mașină, pe bord.

În acest mod, nisipul va absorbi umezeală din mașină și va împiedica astfel aburirea geamurilor. Merită să încercați acest truc simplu și rapid!

Specialiștii mai recomandă ca înainte de a aplicarea șosetei de bumbac, să fie curățată zăpada și gheața de pe toată maşina pentru că aceasta este unul dintre motivele principale care duc la aburirea geamurilor pe interior. Apa rece care curge pe geamuri poate duce, într-un final, la aburirea acestora.

Efectele bicarbonatului de sodiu la curățarea mașinii

Bicarbonatul de sodiu este bun la diverse lucruri, de la agent de dospire, până la eliminarea mirosului și curățarea diverselor suprafețe sau metale. În același timp, mașinile pot fi curățate cu acest produs uimitor, fără a fi nevoie să apelezi la ajutor. Dacă nu știai cum să îți faci automobilul să fie cât mai strălucitor, îți spunem noi secretul!

În caz că mașina are vopsea metalizată, evită să folosești bicarbonat de sodiu pentru că o poți zgâria. În schimb, amestecă o cană din acest produs într-o sticlă de apă de doi litri și folosește-te de o lavetă moale pentru a curăta geamurile, preșurile, farurile și pneurile. Procesul ce cândva te speria va fi acum mai ușor ca niciodată.

Sursa foto: brightside.me 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro