Cum o cheamă, de fapt, pe Vaya Con Dios. Numele acesta este în realitate numele trupei în care a cântat

Autor: Daniel Ștefan - 15:00, 14 iul. 2019

Toată lumea știe de Vaya Con Dios și milioane de oameni au ascultat măcar o dată o melodie a acestei trupe. Problema este că lumea nu s-a gândit niciodată la Vaya Con Dios ca la o formație muzicală, ci doar la solistă, pentru că ea a fost imaginea și vocea acestui nume. În realitate, este vorba despre trupă, numele ei real fiind altul. Acesta este un articol dedicat celor mai puțin familiarizați cu numele trupei.

Cum o cheamă pe solista trupei Vaya Con Dios

Cum o cheamă, de fapt, pe Vaya Con Dios. Numele acesta este în realitate numele trupei în care a cântat

A făcut senzație în lumea muzicii în anii ’80 și ’90. Când îi asculți melodiile, te simți teleportat pe o plajă din Cuba, în Puerto Rico sau pe țărmurile Peninsulei Iberice. Unele melodii au fost hituri la toate radiourile din lume, au cântat în cele mai variate locuri, nelipsite în vacanțe, vara și ai avut ocazia să le asculți și Live, în România, în cadrul unor concerte.

Vaya Con Dios este o trupă belgiană condusă vocal de Dani Klein, o cântăreață, compozitoare și producătoare de muzică belgiană. Ciudat, nu? Te-ai fi așteptat să fie puerto ricană sau spaniolă. În orice caz, nu din Belgia.

Această trupă a rămas una dintre cele mai de succes formații din toate timpurile cu vânzări de peste 7 milioane de albume și peste 3 milioane de single-uri.

Vaya Con Dios, una dintre cele mai mari trupe din toate timpurile

În anii ’80, Dani Klein a mai fost solistă și în grupul de muzică electronică Arbeid Adelt alături de Marcel Vanthilt, trupa Ladies Sing the Blues, alături de Réjane Magloir și Beverly Jo Scott, dar și trupa hard rock Steelover, cu Rudy Lenners.

Ea a rămas, însă, imaginea iconică a trupei Vaya Con Dios, care a dat lumii câteva melodii absolut superbe: bine cunoscuta Puerto Rico și Nah neh nah.

La începutul anului 2013 trupa și-a anunțat retragerea din lumea muzicală prin turneul internațional Farewell Tour. Inițial, a fost planificat să dureze un an, dar s-a prelungit, adăugându-se noi concerte la el, inclusiv unul la București pe 5 octombrie 2014. Asta după ce mai concertase deja la Cerbul de Aur, în 1996 și la Callatis, în 2006.