Cum neutralizezi ploaia acidă pentru a uda grădina cu ea. Trucul secret și ieftin al gospodarilor de la țară VIDEO

Cum neutralizezi ploaia acidă pentru a uda grădina cu ea. Trucul secret și ieftin al gospodarilor de la țară VIDEO
Cum neutralizezi ploaia acidă pentru grădină. Truc ieftin pentru gospodari

Ploaia acidă le dă mari bătăi de cap gospodarilor mai ales în această perioadă. Aceasta are un nivel neobișnuit de scăzut de pH, iar specialiștii au descoperit un truc simplu, ieftin și foarte rapid pentru a-i ajuta pe cei cu grădini. Ce trebuie să faci ca să o neutralizezi?

Cum neutralizezi ploaia acidă? Există un truc ieftin și util pentru gospodari

Ploaia acidă are un nivel foarte scăzut de pH. Concret, mai mic decât 5.6. Aceasta poate avea efecte nocive asupra plantelor, animalelor marine, oamenilor sau a infrastructurii. Precipitațiile apar în general în situațiile în care cantitățile mari de dioxid de sulf sau de monoxid sunt emise în atmosferă.

Picăturile reacționează cu oxigenul din atmosferă, iar mai apoi se formează trioxidul de sulf, adică dioxidul de azot. Trioxidul de sulf și dioxidul de azot reacționează cu apa din nori și ulterior formează acid sulfuric și acid azotic. Soluția din apă este apă acidă care face rău grădinii.

Specialiștii au găsit un truc ieftin și foarte rapid pentru gospodarii care vor să fie atenți la acest detaliu. Unele plante și animale pot suporta ape acide și contactul direct cu aluminiul în timp ce altele sunt cu mult mai sensibile și vor muri dacă nivelul de pH este atât de scăzut.

De exemplu, la un nivel de pH 5 majoritatea ouălor de pește nu vor supraviețui, iar la un nivel mai scăzut peștii adulți pot muri. Concret, ploaia acidă scoate la suprafață aluminiul din sol și elimină mineralele și substanțele nutritive care sunt vitale pentru plante, fie ele mari sau mici.

Ce trebuie să faci?

Un truc simplu pentru a scăpa de această problemă se află chiar în raftul cu ingrediente sau în cămara fiecăruia. Rețeta este simplă: o lingură de bicarbonat la un litru de apă. Trebuie să pulverizezi soluția făcută peste plante sau copacii pe care vrei să-i protejezi și vei vedea imediat cum își va face treaba, iar grădina ta nu va mai fi afectată.

‘Multe studii științifice au identificat o relație între nivelurile ridicate de particule fine și boala crescută și moartea prematură din cauza tulburărilor cardiace și pulmonare, cum ar fi astmul și bronșita. Pe baza problemelor de sănătate, SO2 si nuX au fost reglementate în mod istoric prin Legea privind aerul curat, inclusiv Programul pentru ploi acide.

În estul SUA, aerosolii cu sulfat reprezintă aproximativ 25% din particulele fine. Prin coborârea SO2 si nuX emisiile generate de generarea de energie electrică, Programul de ploaie acidă va reduce nivelurile de particule fine de sulfat și azotat, reducând astfel incidența și gravitatea acestor probleme de sănătate’, arată ro.savpj.org.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI