Pastele sunt adorate de oameni din lumea întreagă. Mulți dintre cei care au descoperit că iubesc să gătească au început să încerce fel și fel de rețete la ei acasă. Cu siguranță în primele dăți au dat greș din cauza cantității deloc potrivite de paste folosite. De cele mai multe ori nu ai ce să faci cu cele deja fierte, așa că e cel mai bine să alegi porțiile potrivite pentru câte persoane sunt la masă. Cum trebuie să măsori corect?
O porție corectă de paste poate să fie greu de găsit de bucătarii de duminică ce exagerează cu gramajele. Unii dintre ei nu reușesc să găsească tocmai cantitatea potrivită, motiv pentru care rămân deseori cu paste fierte multe în frigider care ajung de cele mai multe ori la gunoi.
Nu este recomandat să arunci nimic, așa că poți să te folosești de ce ți-a rămas pentru paste la cuptor sărate sau pentru o budincă tradițională cu brânză dulce și stafide. Indiferent de cum alegi să te bucuri de prânzul tău, trebuie să înveți să nimerești mâna de paste care te va sătura fără să rămâi cu multe în plus.
Un prim pas este să nu gătești dacă ești flămând, pentru că asta te va face să exagerezi cu cantitățile. Un alt doilea truc important este să ai mereu în vedere că ele se dublează ca volum după ce se gătesc.
De asemenea, calitatea și felul lor îți indică și dacă te vor face să te simți sătul mai rapid ori nu. Câțiva oameni simt nevoia să consume o porție mai mare dacă este vorba despre paste integrale sau cele făcute din legume. De asemenea, contează foarte mult și ingredientele pe care le adaugi precum: pui, carne tocată, sosuri ori brânzeturi.
Există o ustensilă utilă pe care trebuie să o ai în bucătărie. Ea este specială pentru paste pentru că are o gaură în mijloc ce îți indică porția medie pentru un adult. Deși îți poate părea mică la început, o să vezi că este de ajuns pentru un prânz ușor.
De asemenea, poți face măsurătoarea cu ajutorul mâinii tale. Pune spaghetele într-un pumn și mai apoi lasă-le la gătit. Dacă e vorba de oricare alte formă de paste, ai grijă să îți folosești ambele mâini.