Rețeta de paste carbonara a lui Chef Florin Dumitrescu. Care este ingredientul secret care face diferența. Celebrul chef face niște paste delicioase, lăudate și de alți chefi de renume, precum Cătălin Scărlătescu, care a afirmat că nicicând nu a mâncat paste carbonara mai bune ca ale lui Florin Dumitrescu. Iată cum le poți face și tu!
Pastele carbonara, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu, se fac cu următoarele ingrediente:
Se pun spaghetele la fiert, se păstrează apa, deoarece te vei folosi de ea la final pentru a da o textură cremoasă preparatului. Tigaia se pune la încins cu ulei de măsline în ea. Până ce ajunge la temperatura ideală, se taie kaiserul sau baconul în cubulețe sau în dreptunghiuri mici.
Se amestecă separat un gălbenuș cu aproximativ 50-100 de grame de parmezan ras și se amestecă până ce se obține o pastă. În tot acest timp, baconul trebuie lăsat în tigaie până ce se rumenește frumos. Va trebui apoi să torni peste bacon o cană de apă din oala în care au fiert pastele și să mai lași pe foc până ce lichidul începe să scadă.
Se pun apoi pastele peste carnea aromată și se mai lasă la fiert împreună încă puțin. Finalul este cel mai important, deoarece trebuie să respecți o indicație specială. Atunci când adaugi pasta făcută din ou și parmezan este absolut necesar să amesteci energic până ce întregul conținut devine omogen. Se condimentează totul cu sare și piper după gust, precum și cu un strop de ulei de măsline.
„Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste carbonara, sfatul meu este să folosiți doar gălbenuș, bacon uscat și sărat, parmezan sau pecorino.
Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj (cine se încumetă, poate să pregătească în casă și pastele propriu-zise), prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lasați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon”, a precizat Florin Dumitrescu.
Carbonara face parte dintre felurile de mâncare compuse din pastă cu cu slănină, brânză și piper, dintre care una este pasta alla gricia, foarte asemănătoare cu pasta cacio e uova, un fel de mâncare documentat încă din anul 1839. Conform unor cercetători și italieni, acesta fi numele cu care se identifica carbonara înainte de al Doilea Război Mondial.