Cum mănânci corect de Crăciun ca să nu te îngrași. Carmen Brumă are cele mai tari trucuri

Cum mănânci corect de Crăciun ca să nu te îngrași. Carmen Brumă are cele mai tari trucuri
Cum mananci corect de Craciun ca sa nu te ingrasi. Carmen Bruma are cele mai tari trucuri

În perioada Crăciunului, românii au tendința de a servi mese cu bucate tradiționale bogate în calorii, mâncăruri care pot lăsa urme atunci când se urcă pe cântar. Kilogramele în plus sunt o problemă în orice perioadă a anului. Carmen Brumă ne dă câteva sfaturi utile despre cum putem mânca tot ce ne poftește inima de Crăciun, fără să punem kilograme în plus.

Cum mâncăm bucate de Crăciun fără să punem kilograme în plus

Cine a pomenit să te apuci de slăbit în perioada Crăciunului? Cu toate acestea, specialiștii recomandă să consumăm piftie, friptură, sarmale și cozonac cu măsură.

Carmen Brumă explică ce trebuie să faci ca să nu te îngrași de Crăciun, atunci când te delectezi cu preparate tradiționale bogate în calorii.

Autoarea de programe de slăbit propune un echilibru între mese și câteva strategii folositoare, pentru ca acul de la cântar să nu sară, atunci când te urci pentru a-ți verifica greutatea.

„Masa de Crăciun este de obicei foarte bogată şi conține multe preparate cu foarte multe calorii. Dar, cu puțină grijă şi cu nişte strategii ajutătoare, nişte strategii corecte poţi să estompezi sau chiar să anulezi eventualul câștig ponderal.

În primul rând ai putea, de exemplu, să consumi în prima parte a zilei alimentele cu multe calorii precum: șoriciul, toba, caltaboșii, sarmalele, astfel încât să îi dai organismului șansa, răgazul necesar pentru a le consuma şi nu pentru a le depune.

O altă strategie câștigătoare din punctul meu de vedere, şi cea mai eficientă metodă de a nu te îngrășa, este mișcarea. Sigur că putem vorbi de antrenamente pe care să le faci în casă, aşa cum fac eu de foarte mulţi ani de zile şi aşa cum recomand şi în programele mele.”, a declarat Carmen Brumă la News Hour with CNN de la Antena 3.

Cât alcool poți bea de Crăciun, ca să nu te îngrași

Iubita prezentatorului TV Mircea Badea le recomandă românilor să facă mișcare, după ce consumă alimente bogate în calorii. Cei care nu frecventează sălile de fitness pot face exerciții în confortul casei lor sau pot merge pe jos câțiva kilometri, pentru ca organismul să digere mai bine mâncarea.

„Cu cât temperatura de afară în care stai este mai scăzută cu atât efortul organismului este mai mare, ceea ce se traduce printr-un consum caloric mai mare. Aşadar, după o masă copioasă de Crăciun cu familia, în care ai consumat diverse preparate calorice, este foarte bine să te duci afară să faci mișcare în aer liber.

Ca ultimă strategie pentru masa de seară aş recomanda ca pe lângă preparatele tradiționale pe care le alegi să le consumi să pui şi o salată din legume proaspete pentru că ea conține apă şi fibre care te vor ajuta să te saturi mai repede, fără ca tu să percepi acest lucru ca pe o restricție.

Doza de siguranță la alcool ar fi de 3 pahare pe zi, astfel încât să nu adaugi kilograme pentru că alcoolul îngrașă printr-un dublu mecanism, adică prin caloriile pe care e conține, dar şi prin semnalul dat organismului de a le stoca.”, a completat specialistul, pentru sursa citată.

Un alt truc pe care celebra vedetă Carmen Brumă îl recomandă, în această perioadă de sărbători, este să consumăm o salată pe lângă preparatele tradiționale. De asemenea, optim ar fi să bem maxim 3 pahare de alcool pe zi.