Cum l-au făcut anchetatorii pe Gheorghe Dincă să recunoască unde a dus cadavrele. Așa a cedat

Cum l-au făcut anchetatorii pe Gheorghe Dincă să recunoască unde a dus cadavrele. Așa a cedat
Cum l-au făcut anchetatorii pe Gheorghe Dincă să recunoască unde a dus cadavrele

Anchetatorii au găsit oseminte în locul în care Gheorghe Dincă susține că a aruncat cadavrul Luizei Melencu, fată dispărută în luna aprilie a acestui an. Rămășițele au fost descoperite pe un câmp de lângă o pădure la 5 kilometri de Caracal, aflată aproape de casa lui Dincă. Cum l-au convins oamenii legii pe criminal să recunoască unde a dus cadavrele?

Cum a fost convins Gheorghe Dincă de anchetatori să recunoască unde a ascuns cadavrele?

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât pe cele două tinere, Alexandra și Luiza. Iar dacă în cazul primei fete a spus cum a acționat, în cazul celei de-a doua, declarațiile sale au fost cel puțin șerpuite. Inițial, Dincă le-a spus anchetatorilor că a omorât-o pe Luiza și i-a aruncat apoi cadavrul în Olt. Scafandrii au căutat, însă fără rezultat. Ulterior, inculpatul a adus o altă pistă în discuție: Dunărea. Căutările au fost și aici în van. Mai apoi, bărbatul a venit cu o declarație cinică în privința acțiunilor sale despre Luiza, susținând că fata i-ar fi cerut bani, iar el a întreținut relații intime cu aceasta, afirmând că tânăra ”se prefăcea că nu îi place”. În cele din urmă, ”pentru liniștea sa sufletească”, a comunicat anchetatorilor cum a acționat în cazul tinerei.

„Hai că v-am plimbat toată săptămâna, dar pentru liniştea sufletului meu vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza”, a spus Dincă.

Inculpatul a indicat polițiștilor unde este trupul fetei în urma schimbării tehnicii lor de interogatoriu. Anchetatorii au încercat să îi găsească un punct sensibil bărbatului, invocând în discuțiile cu el dreptul părinților de a-și înmormânta copilul. Tactica polițștilor a funcționat, până la proba contrarie(adică până când osemintele vor fi supuse testelor genetice), astfel că oamenii legii au descoperit, în locul indicat de Dincă, rămășițe ale unui trup despre care se bănuiește că ar fi al Luizei, într-o zonă împădurită la 5 kilometri de Caracal.

De asemenea, același Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că, la fel ca în cazul Alexandrei Măceșanu, a violat-o și ucis-o pe Luiza Melencu, în ziua în care a și răpit-o. Ulterior, după ce a comis crima, a folosit același tipar pentru a scăpa de cadavru. Astfel, arzătorul, soba improvizată din curte, a fi fost folosit de fiecare dată. Însă, în cazul Luizei, suspectul a apucat să ascundă resturile.