Din ce în ce mai mulți oameni sunt curioși de diverse experimente pe care le pot face cu bicarbonatul de sodiu sau de trucurile utile cu acesta. Poți să folosești acest produs în activitățile din jurul casei, la curățenie sau în bucătărie. Puțini oameni știu însă ce se întâmplă dacă îl pui într-un pahar de vin. Trebuie să faci și tu asta pentru a recunoaște vinul contrafăcut. Cu siguranță îți este la îndemână această metodă. Te poți bucura astfel liniștit de băutura pe care o consumi în weekend alături de prieteni. Iată cum trebuie să procedezi!
Cu siguranță majoritatea oamenilor adoră să bea un pahar de vin bun la un preparat de excepție la restaurant sau la o masă gătită în casă. De asemenea, unii dintre ei iubesc să facă asta în timp ce povestesc alături de prieteni.
Indiferent de ocazie, un vin bun îți poate salva ziua și o poate face chiar mai specială decât te-ai aștepta. Grija rămâne însă în privința calității sale. Poți să îți dai seama rapid și simplu dacă este sau nu contrafăcut.
Un detaliu important este să te uiți la dopul sticlei pe care o cumperi. Un vin bun nu va avea niciodată un dop de plastic. De asemenea, dopul nu trebuie să miroasă niciodată a mucegai, ci doar a fructe.
Este indicat să studiezi puțin eticheta înainte să adaugi produsul în coșul de cumpărături. Un truc excelent pentru a vedea cât de bună este băutura pe care o cumperi este să faci testul cu bicarbonat de sodiu.
Dacă vinul este bun, el își va modifica culoarea, iar dacă este sintetic va rămâne neschimbat. Poți să mai folosești și metoda cu cretă. Mai exact, pune o picătură de vin pe o bucată de cretă. Dacă pata devine deschisă la culoare, atunci vinul pe care l-ai cumpărat este exact ce ai nevoie.