21 iul. 2020 | 18:10

Cum îți speli geamurile cu bicarbonat de sodiu. Totul este atât de simplu

Știri generale
Cum îți speli geamurile cu bicarbonat de sodiu. Totul este atât de simplu
Cum îți speli geamurile cu bicarbonat de sodiu. Totul este atât de simplu

Bicarbonatul de sodiu are multe întrebuințări, îndeosebi în locuințele noastre. Dar în combinație cu oțetul, acest ingredient face minuni, mai ales pentru curățarea geamurilor și a oglinzilor din casă.

Cum îți speli geamurile cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este foarte util în casă și are numeroase întrebuințări de care, probabil, nu ai auzit până acum. Spre exemplu, și geamurile pot fi curățate dacă ții cont de acest truc. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a prepara soluția de curățat geamurile.

Pentru a prepara soluția de spălatgeamurile, ai nevoie de bicarbonat de sodiu și de oțet, iar ca instrument, poți folosi un pulverizator pentru a împrăștia mai simplu suprafețele pe care vrei să le cureți.

Adaugă apoi o cană cu apă călduță în pulverizator, o linguriță de bicarbonat de sodiu, dar și una de oțet. Se agită bine soluția în pulverizator, după care se aplică soluția pe geamurile sau oglinzile din casă care trebuie curățate. La final, se șterge cu o cârpî uscată și curată.

 

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

Mai mult, în cazul în care geamul este pătat de vopsea ce s-a întărit, se folosește o soluție formată din 250 de ml de apă fierbinte și o lingură de bicarbonat de sodiu. Se înmoaie o cârpă în soluție și se freacă pata de vopsea până la îndepărtare.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu se mai poate folosi și la eliminarea petelor de grăsime din cuptor. Se toarnă acest ingredient pe suprafața murdară, după care se adaugă apă cu ajutorul unui pulverizator. Se lasă peste noapte să acționeze, iar a doua zi se șterg resturile cu o lavetă sau o cârpă.

Mai mult, bicarbonatul de sodiu se mai poate amesteca și cu puțin detergent de vase și apă, iar soluția ce rezultă ajută la frecarea multor lucruri murdare de pete de grăsime, de la oalele de gătit, la cuptor, aragaz, gresie sau faianță.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro