Cum cureți petele de fructe de pe tricouri. Cel mai simplu truc dă rezultate 100%

Cum cureți petele de fructe de pe tricouri. Cel mai simplu truc dă rezultate 100%
Cum cureți petele de fructe de pe tricouri. Cel mai simplu truc dă rezultate 100%

Petele de fructe roșii, precum cireșele sau vișinele, sau cele de fructe negre, trebuie să fie curățate cât sunt proaspete, mai ales de pe hainele deschise la culoare.

Cum cureți petele de fructe de pe tricouri

De menționat este că țesăturile din mătase și bumbac sunt cele mai afectate și pot rămâne pete roz sau gălbui pentru totdeauna, dacă nu se acționează la timp.

Soluția care dizolvă pigmenții roșii și are efect garantat este zeama de lămâie, un truc ieftin și eficient. Astfel că imediat ce te-ai pătat cu cireșe sau alte fructe roșii de vară, trebuie să storci zeamă de lămâie și să o aplici pe pete din abundență. Se așteaptă apoi un sfert de oră pentru ca acizii din sucul de lămâie să dizolve cât mai bine pigmenții din fructele roșii.

Ulterior, se poate spăla zona pătată cu apă rece și săpun sau un detergent bun de rufe. Să nu folosiți apa caldă, deoarece căldura fixează pigmenții roșii în țesătură și veți rămâne cu pete rozalii sau portocalii pe haine.

Deci, spălați bine cu apă rece și săpun, insistă de câteva ori și veți observa că urmele de pete dispar. Clătiți apoi foarte bine cu apă rece haina și lasați-o să se usuce la soare. Și gata! Nici urmă de petele de cireșe pe care le aveați la început.

Beneficiile consumului de fructe roșii

Beneficiile cosnumului de fructe roșii sunt multiple. Acestea conţin vitamina A şi un antioxidant puternic numit licopen, și au, de asemenea, rolul de a ajuta organismul în prevenirea anumitor boli, deoarece sunt bogate în vitamine şi minerale, dar sunt şi buni detoxifianţi, ideali în curele de slăbire.

Totuşi, este bine să ştim că fructele roşii sunt bogate și în zaharuri, aşadar se recomandă a fi consumate în porţii mici, în loc de gustările de dimineaţă sau după prânz, dar şi să se consume cu două ore după mesele principale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI