Cum îți poți recupera banii pentru biletele de avion anulate pe ruta România – Italia
Banii plătiți pe biletele de avion pentru deplasările spre și din Italia, în contextul zborurilor care au fost anulate, pot fi recuperați, a explicat Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode.
Cine își poate recupera banii
„Conform prevederilor internaționale, în condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de 7 zile, obligația e de a restitui banii tuturor pasagerilor”, a transmis ministrul.
Bode a menționat rutele vizate de această suspendare, și anume destinațiile din Italia spre care sunt operate zboruri directe: Roma, Torino, Bologna, Napoli, Florența, Pisa și Catania. Numărul zborurilor între România și Italia, înainte de izbucnirea crizei provocate de coronavirus, era de 186 pe săptămână. Acesta a fost redus în ultimele săptămâni până la 72 de zboruri, majoritatea pe Aeroportul Otopeni. Oficialii au comunicat, duminică noaptea, oprirea zborurilor pe ruta România-Italia, începând din 9 martie și până pe 23 martie. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din țară.
„Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a declarat ministrul interimar de Interne, Marcel Vela.
Precizările au urmat după ce Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a fost convocat la MAI.
Coronavirusul neliniștește autoritățile
Persoanele care intră pe teritoriul României și nu declară corect țara din care au venit vor fi acuzate de fals în declarații.
„Vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află. Vom avea verificări în cascadă, prin poliție, dacă cetățeanul respectiv a respectat adevărul când a completat declarația. Când pui în pericol sănătatea publică, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a spus Vela.
Cele mai multe îmbolnăviri cu COVID-19 diagnosticate în țara noastră au legătură cu Italia. Pacienții sunt oameni care s-au întors în ultimele săptămani din Italia sau apropiați ai acestora.