Cum îți micșorezi factura la curentul electric de luna asta. Tot ce trebuie să faci

Cum îți micșorezi factura la curentul electric de luna asta. Tot ce trebuie să faci
Ce trebuie să faci ca să micșorezi factura la curent electric

Facturile la curentul electric i-au speriat pe majoritatea românilor. Mulți s-au temut că o să ofere foarte mulți bani pentru a nu exista datorii, însă iată că există și o veste extrem de bună! Află tot ce trebuie să faci pentru a economisi în această lună:

Cum poți să economisești bani în luna noiembrie. Factura la curentul electric o să fie mai mică

Vești incredibile pentru români! Un meganism de sprijin pentru consumatorii casnici de energie electrică o să fie în vigoare pentru perioada 1 noiembrie 2021 și 31 martie 22. Legea impusă de parlament și publicată ulterior în Monitorul Oficial o să îi ajute pe mulți.

Mai exact, plafonarea prețului maxim al energiei poate să ajungă la 1 leu/kWh până în luna martie 2022, potrivit economica.ro. În valoarea respectivă sunt introduse și tarifele și taxele, iar dacă energia o să se scumpească, consumatorii nu o să plătească mai mult decât suma menționată.

Tot ce trebuie să știe românii. Vestea o să îi bucure pe mulți consumatori

De asemenea, prețul plătit pentru această perioadă o să fie și mai mic, ținând cont că se aplică și o compensare. Mai exact, la prețul de 1 leu/Kwh sau la unul care depășește această sumă, o să se scadă 29 de bani/kWH, consumatorii ajungând să nu plătească mai mult de 71 de bani/kWh în sezonul rece.

Prețul final rezultat nu poate să scadă sub 68 de bani/kWh. Factura o să fie mică pentru consumatorii care au un consum de maximum 330 kWh pe lună. Reducerea se acordă automat în factură, așa că nu sunt necesari alți pași pentru a se obține acest preț, ci doar trebuie să te asiguri că nu faci exces.

Cum plătești mai puțin la factură. Trebuie să respecți anumite trucuri

Trebuie să consulți mereu consumul și să te asiguri că nu depășești 330 kwH pentru a beneficia în continuare de reducerea de 29 de bani/kWh. În cazul în care locuința ta nu este una mare, este foarte posibil să reușești să ai parte de compensare, însă indexul contorului trebuie să fie mereu verificat.

Orice depășire te poate face să nu mai beneficiezi de reducere, astfel că trebuie să ai grijă atunci când vine vorba despre consumul de energie electrică. Nu uita să notezi indexul pentru ca acesta să fie trimis, ulterior, furnizorului.

Astfel, o să poți evita facturile de regularizare trimise pe baza consumului estimat de către furnizori. În cazul în care respecți acești pași, o să observi că nu o să plătești sume mari din buzunar pentru curentul electric, așa că o să poți economisi bani în anotimpul rece!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI