Greșeala banală pe care o fac șoferii în sezonul de iarnă când vor să pornească mașina. Cum eviți situația

Greșeala banală pe care o fac șoferii în sezonul de iarnă când vor să pornească mașina. Cum eviți situația
Ce greșeală pot să evite șoferii în sezonul de iarnă când vor să pornească mașina

Mecanicii auto spun că înainte de a porni maşina, iarna, trebuie să dăm mai întâi zăpada jos, ca să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil.

Ce greșeală pot să evite șoferii în sezonul de iarnă când vor să pornească mașina

Începând de astăzi  ne aflăm la începutului iernii astronomice,respectiv Momentul solstițiului de iarnă. Acesta are loc în jurul datei de 21 decembrie. Începând de la această dată, până la 21 iunie, durata zilelor (durata cu lumină) va crește continuu, iar cea a nopților va scădea în mod corespunzător.

Ca urmare, Google a dedicat sezonului de iarnă astronomic o grafică specială, așa-numitul google doodle, prin care marchează acest eveniment: a început iarna 2019!

Ce greșeli fac șoferii în sezonul de iarnă

Deși ne aflăm deja la începutul iernii astronomice, mulți șoferi nu și-au pregătit cum se cuvine vehiculul pentru temperaturile scăzute și condițiile meteo nefavorabile ce vor urma sau nu iau în calcul condițiile conform cărora aceștia trebuie să pregătească mașina pentru drum în sezonul de iarnă Acest lucru nu numai că pune în pericol siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic, dar aceștia riscă și o amendă usturătoare.

Unul dintre cele mai importante lucruri căruia trebuie să îi acorde o atenție sporită fiecare conducător auto este, bineînțeles, siguranța. În timpul iernii, mai ales, atunci când condițiile de drum sunt mai dure, aceștia trebuie să ia toate măsurile ca să împiedice întamplarea unui incident nefericit. Din păcate, însă, mulți ignoră avertismentele autorităților și lasă la voia întâmplării ce se întâmplă în timpul călătoriilor. Printre problemele ce trebuiesc luate în calcul iarna sunt: gheața, poleiul, viscolul și vizibilitatea redusă ce rezulta în urma lui, gropile mai puțin vizibile, dar și defecțiunile tehnice și nu în ultimul rând pregătirea mașinii pentru drum și curățarea corespunzătoare a acesteia de zăpadă.

Una din greșelile clasice pe care le fac șoferii în sezonul de iarnă

Una dintre greșelile clasice făcute de șoferi la pornirea motorului iarna este să nu-l lase să funcţioneze două-trei minute înainte de a pune maşina în mişcare.

Pe timpul iernii, înainte de a porni la drum, este foarte important să curăţăm maşina. Trebuie să fie dată jos toată zăpada, inclusiv pavilionul, să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil. La fel şi geamurile, ele trebuie curăţate temeinic ca vizibilitatea să fie maximă.

Un bărbat în fața unei mașini, o curăță de zăpadă iar în spatele mașinii a pus un triunghi.
Ce greșeală poți evita ca șofer în sezonul de iarnă când vrei să pornești mașina.

În sezonul de iarnă motorul se lasă pornit înainte de a pune mașina în mișcare

De asemenea, după pornirea motorului, iarna, şoferii trebuie să-l lase să funcţioneze două-trei minute înainte de a pune maşina în mişcare ca în acest timp motorul să ajungă la temperatura normală de funcţionare, ca pistoanele să se dilate şi pot să suporte exploziile.

După pornire, se recomandă acţionarea comenzii de dejivrare (înlăturarea stratului de gheaţă sau de chiciură format pe suprafeţele care vin în contact cu aerul umed şi subrăcit) a parbrizului şi doar după câteva minute să se cureţe cu o racletă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI