Cum îți înmulțești banii economisiți. Asta trebuie să faci în următorii 5-10 ani

Cum îți înmulțești banii economisiți. Asta trebuie să faci în următorii 5-10 ani
Cum iti inmultesti banii economisiti. Asta trebuie sa faci in urmatorii 5-10 ani

nÎn secolul vitezei, cei mai mulți dintre români se confruntă cu probleme precum stresul, anxietatea, joburile solicitante, facturile mari de plătit la utilități, fiind extrem de dificil să pună bani deoparte. Norocoșii care reușesc, totuși, să strângă bănuți la saltea sau în conturile bancare pot apela la anumite trucuri pentru ca veniturile lor să se înmulțească. E vorba de un plan pe 5 – 10 ani care ar trebui respectat.

Câți bani strâng românii în conturile din bancă

Încă de când sunt copii, oamenii sunt sfătuiți, de către rudele și prietenii cu mai multă experiență de viață, să pună bani deoparte pentru zile negre sau evenimente speciale. Atunci când trăiești de la un salariu la altul, acest concept pare desprins de realitate și greu de atins.

Cu toate acestea, există anumite trucuri ce te pot ajuta să-ți crești veniturile și să-ți înmulțești economiile strânse „la saltea”. Potrivit datelor furnizate de către cei de la BNR, în ultimii 10 ani depozitele populației la bănci s-au dublat până la 25 de miliarde de euro.

Ceea ce înseamnă că 44.000 de români au strâns, în conturile proprii, 100.000 de euro, aceasta fiind suma până la care statul garantează restituirea. De asemenea, 500.000 de titulari de cont din România ar avea împreună o medie de 30.000 -40.000 de euro puși la bancă.

„Se poate spune totuși că acești 500.000 de români au destui bani ca să reziste fără venituri câteva luni, sau poate un an, sau poate chiar mai mult. Alte 5-6 milioane au în medie câte 1.000 de euro în cont, iar încă pe atâția doar mărunțiș sau adesea nimic.”, spune jurnalistul Lucian Davidescu, în cadrul proiectului Școala de bani, susținut de BCR.

Trucuri pentru a strânge bani în conturile bancare

Nu este ușor să economisești sume de bani. În primul rând, românii trebuie să țină cont de faptul că, atunci când pun deoparte o anumită sumă de bani de care nu vor avea nevoie prea curând, este recomandat să-i mute din contul curent în contul de economii, unde dobânda este extrem de mică.

Câștigul real este unul de natură psihologic, deoarece vei ști cu siguranță că nu vei avea acces la bani atât de ușor, ca atunci când îi scoți din portofel. Banii se pot strânge eficient, atunci când stabilești un plan de cel puțin 5 ani de zile, în care vei respecta anumite reguli autoimpuse.

În al doilea rând, spre deosebire de depozitele bancare, banii puși deoparte în contul de economii nu pot fi retrași oricând, ci doar la termen. Astfel nu vei fi tentat să îi cheltui prea curând.

Un alt truc ar fi să muți în conturile de economii sumele de bani care ți-au rămas la sfârști de lună. Nu încerca să-i cheltui pe lucruri care nu sunt prioritare, ci cel mai bine ar fi să-i depui la bancă. Chiar și sumele mai mici, cele de 10 lei pe lună, contează. În timp, acele sume vor crește.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI