Una dintre cele mai mari frici ale românilor atunci când își cumpără mașină second hand este kilometrajul acesteia. A fost sau nu modificat? Un samsar a dat totul pe față și a recunoscut că marea majoritate a automobilelor, mai ales cele aduse din Germania, au kilometrajul dat înapoi.
Datul înapoi al kilometrajului la mașinile second hand este sport național în România, cel puțin asta reiese din cele spuse de un vânzător de mașini din țara noastră, scrie adevarul.ro.
„Eu când văd maşini care au 150.000 de kilometri în bord, sunt din 2005 şi sunt aduse din Germania îmi dau seama că acele maşini au kilometrajul dat cu mult înapoi. Neamţul merge pe an în jur de 40.000 de kilometri, nu poţi să vii tu să îmi spui că în 10 ani a parcurs doar 150.000 de kilometri că nu cred”, spune vânzătorul de mașini.
Românii sunt interesați foarte tare de kilometrajul unei mașini, mai puțin de marca sau celelalte calităîți sau dotări ale acesteia, motiv suficient pentru samsari să micșoreze numărul de kilometri parcurși ai mașinilor.
„La maşinile rulate în România putem să spunem că avem o medie de 15.000 de kilometri pe an. Bineînţeles nu e matematică, poate fi mai mult sau mai puţin însă eu vorbesc de medii”, mai spune vânzătorul de automobile.
Cea mai sigură metodă de a verifica kilometrajul unei maşini este de a merge cu aceasta într-o reprezentanţă, unde poate fi verificat istoricul vehicului.
„Poate părea o glumă, dar te poţi uita, de exemplu, la cât de ros e volanul sau porţiunea de lângă pedale. Cu cât gradul de uzură sesizabil e mai mare e clar că cel care a avut acea maşină a mers mult cu ea.
După aceea e important să verifici să nu fi fost lovită, reparată şi revopsită. Cel mai sfânt este să mergi cu ea la reprezentanţă însă atenţie că sunt samsari care cunosc oameni şi la aceste reprezentanţe să poţi lua ţeapă cu acte în mână”, a mai amintit samsarul de mașini.
De multe ori nici kilometri de pe cartea service nu sunt reali. Samsari au tot felul de texte pentru a convinge lumea că nu s-a umblat la kilometraj.
Aceștia susțin că mașina a fost luată de la un bătrân neamț, care a ținut mașina mai mult din garaj. Așadar, dacă auziți această motivație din partea unui vânzător de mașini, să știți că vrea să vă mintă.