Cât trebuie să fierbi oul pentru a fi preparat pe gustul tău? Trebuie să ai grijă la timp dacă vrei să fie cu gălbenușul moale, iar dacă este fiert mult prea mult vei observa un detaliu pe margine după ce îl tai.
Ouăle sunt pretențioase, dar pe cât de sensibile sunt la preparat pentru unii oameni, pe atât sunt de potrivite în dieta alimentară. Acestea pot fi consumate în fel și chip și în nenumărate rețete.
Poți să le servești la micul dejun sub formă de omletă sau ou fiert ori la un prânz târziu într-un sandviș cu ouă, într-o salată de boeuf sau într-o salată orientală. Pentru cei care îl consumă moale, există un truc util.
Nu îl pune odată cu apa la fiert, ci așteaptă să dea în clocot, ulterior lasă oul pe ceas preț de maximum 5 minute, iar mai apoi pune-l în apă rece pentru a opri procesul. Nu trebuie să-l uiți în apa în care a fiert cât timp pregătești restul mesei pentru că el va continua să se gătească.
Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 155
Lipide totale 11 g
Lipide saturate 3,3 g
Colesterol 373 mg
Sodiu 124 mg
Potasiu 126 mg
Carbohidrați 1,1 g
Fibre alimentare 0 g
Zahăr 1,1 g
Proteine 13 g
Vitamina C 0 mg Calciu 50 mg
Fier 1,2 mg Vitamina D 87 IU
Vitamina B6 0,1 mg Vitamina B-12 1,1 µg
Magneziu 10 mg