Cum intră persoanele vaccinate în posesia voucherelor de 100 de lei. Anunțul de ultimă oră

Cum intră persoanele vaccinate în posesia voucherelor de 100 de lei. Anunțul de ultimă oră
Cum intra persoanele vaccinate in posesia voucherelor de 100 de lei. Anuntul de ultima ora

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat cum pot intra românii în posesia voucherelor de 100 RON, după ce s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Toată lumea trebuie să știe aceste detalii importante. De asemenea, medicul a vorbit şi despre loteria vaccinaţilor.

Tichete de 100 de lei pentru românii care se vaccinează. Cum intri în posesia lor

Se dau vouchere de 100 de lei pentru cei care se vaccinează. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății spune cum intri în posesia tichetelor după ce te-ai imunizat împotriva virusului Sars-Cov-2. Anunțul a fost făcut în direct, la TV.

Medicul Andrei Baciu a explicat la un post de televiziune cum pot intra în posesia voucherelor de 100 RON cei care se vaccinează împotriva coronavirusului. Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a vorbit şi despre loteria vaccinaţilor.

Andrei Baciu, explicații pe înțelesul tuturor

Potrivit afirmațiilor lui Baciu, atât loteria vaccinaţilor, cât şi tichetele de 100 de lei pe care urmează să le primească românii care se vaccinează au rolul de a-i determina pe aceștia să se vaccineze într-un număr cât mai mare. Astfel, medicul speră ca, prin aceste metode, România să treacă peste valul patru al pandemiei de coronavirus relativ ușor.

„E o dinamică a campaniei de vaccinare. Pentru a intensifica acţiunea de vaccinare, au fost gândite aceste două măsuri pentru început. Este vorba de loteria pentru cei care s-au vaccinat și vouchere de 100 de lei pentru cei care s-au vaccinat cu doza completă. E un lucru pentru care există cerere, vedem deja că se întâmplă în centrele de vaccinare.

E un mecanism nou și trebuie finalizată partea birocratică. Toată această etapă se finalizează prin achiziția de DSP a voucherelor necesare pentru  fiecare persoană care se vaccinează cu schema completă. Mai exact, te duci la centrul unde ai făcut ultima doză, cea care completează schema de vaccinare, și ți se oferă 5 vouchere de 20 de lei, care reprezintă un total de 100 de lei.

În perioada următoare o să fie finalizat acest proces și sperăm să ne creștem imunitatea colectivă și să trecem cu bine peste valul 4”, a declarat Andrei Baciu la România Tv.

Ce urmează în viitorul apropiat, în România

Întrebat la același post TV dacă sunt luate în calcul şi alte metode care să-i determine pe români să se vaccineze anti-Covid, Andrei Baciu a făcut o precizare importantă.

„Pentru moment ne uităm cum funcţionează lucrurile în această perioadă. Sigur că sunt abordări speciale pentru școli, asteptăm să vedem care e efectul acestor măsuri cu loteria și vouchere. Avem în derulare și alte analize și vom vedea în perioada următoare care este cea mai bună abordare”, a mai precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.