Cum înmoi untul în doar 15 minute. Trucul genial folosit de gospodinele din America

Cum înmoi untul în doar 15 minute. Trucul genial folosit de gospodinele din America
Cum inmoi untul in 15 minute

Cum înmoi untul în numai 15 minute. Iată ce truc genial folosesc gospodinele din America. Poți folosi și tu acest truc inedit pentru numeroase rețete de prăjituri și deserturi care au în listă de ingrediente untul moale. Iată despre ce este vorba!

Cum înmoi untul în doar 15 minute

Astfel, dacă vrei să prepari un desert delicios și nu vrei să utilizezi cuptorul cu microunde, această metodă este cea mai recomandată. Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să pui untul pe o farfurie, apoi să umpli un pahar sau un castron de ceramică cu apă fierbinte de la chiuvetă. Lasă apoi apa să stea în pahar aproximativ cinci minute ca să se încălzească. Toarnă apoi apa și pune zahărul încălzit deasupra untului. Lasă-l să stea vreme de 15 minute și gata, ai obținut deja unt înmuiat, numai bun de folosit la prăjitura pe care vrei să o faci.

Cum să îți dai seama că untul e de calitate

Ca să îți dai seama că untul este de calitate, poți să faci un test foarte simplu. Poți să pui puțin unt într-un bol cu apă caldă și să agiți puțin până se dizolvă. Dacă observi că untul se dizolvă uniform și că lasă perle de grăsime de culoare deschisă, înseamnă că este unul de calitate.

Însă dacă se dizolvă greu și lasă în urmă bulgări de grăsime colorată, înseamnă că produsul este de proastă calitate, iar în el s-au mai adăugat și grăsimi vegetale.

Un alt criteriu după care îți poți da seama de calitatea untului este textura acestuia. Prin urmare, textura untului de calitate trebuie să fie cremoasă și nu ar trebui să se fărâmițeze. Totodată, un unt de proastă calitate se va sfărâmița sau rupe atunci când încerci să tai o felie din el. Untul de calitate trebuie să fie alb-crem, iar gustul trebuie să fie de lapte de vacă.

Lumina și aerul pot să provoace fiecare oxidarea untului, ce afectează gustul acestuia. Untul oxidat este de culoare galben închis la exterior, acolo unde a fost expus. Trebuie să eviți să cumperi produse ambalate necorespunzător și să reții faptul că unturile ambalate în ambalaje albe semi-transparente sunt mai predispuse la oxidare decât cele învelite în ambalaj opac, iar asta din cauza riscului de expunere la lumină în timpul depozitării sau transportului.

Pentru o variantă de unt de casă mai ieftin, poți să cumperi smântână. Din 600 de grame de smânână, poți obține 280 de grame unt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI