Cum înlocuiești produsele scumpe din comerț cu bicarbonat de sodiu. Scutești bani buni, în fiecare lună

Cum înlocuiești produsele scumpe din comerț cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ajutor de nădejde în gospodărie, căci poate înlocui cu brio produsele scumpe din comerț. Astfel, scutești bani buni, în fiecare lună, iar casa ta va străluci.

Cum înlocuiești produsele scumpe din comerț cu bicarbonat de sodiu

De la curățarea covoarelor până la îndepărtarea celor mai urâte pete de pe pereți, bicarbonatul de sodiu se dovedește o soluție ieftină și la îndemână. Despre utilitatea sa a vorbit Heather McGregor, o scriitoare și prezentatoare de televiziune britanică, celebră în Marea Britanie sub numele de ”Doamna Mărunțiș”, căci oferă oamenilor soluții simple pentru a nu arunca banii pe fereastră. În urma mai multor expertimente cu praful magic, prezentate și de celebritatea numită mai sus, publicația Daily Mail a oferit un ghid al celor mai eficiente modalități în care se poate folosi bicarbonatul de sodiu.

Curăță covoarele

Dacă vei presăra bicarbonat de sodiu direct pe covor și îl vei lăsa să acționeze măcar peste noapte, apoi vei îndepărta cât mai mult din cantitate cu o perie, ulterior eliminând restul cu aspiratorul, vei obține un covor nou.

Desfundă chiuveta

Toarnă în chiuvetă o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu, apoi două cești de oțet alb. În combinație cu oțetul, bicarbonatul alcalin reacționează ca o adevărată magie divolvând murdăria care blocheaza scurgerea.

Cum înlocuiești produsele scumpe din comerț cu bicarbonat de sodiu. Scutești bani buni, în fiecare lună
Bicarbonatul de sodiu, aliatul gospodinelor când vine vorba de curățarea chiuvetei

Degresează pereții murdari

Depunerea de grăsime și murdărie este o problema mare pentru gospodine. Pentru a rezolva marea bătaie de cap, pune într-un vas cu apă caldă o linguriță de bicarbonat de sodiu. După ce se răcește apa, poți să începi să speli pereții și totul va străluci din nou.

Face ”bec” geamul cuptorului

Geamurile sunt o problemă la fel de pare precum pereții îmbâcsiți de grăsime, așa că trebuie să știi că mizeria de pe geamul cuptorului poate fi ”rasă” dacă folosești o pastă obținută din bicarbonat și apă. Pasta trebuie întinsă pe geamul încălzit, nu fierbinte, al cuptorului. Lași o vreme să acționeze, iar pentru o curățare eficientă, poți utiliza o racletă din plastic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI