Unul din câștigătorii Premiilor Young Scientist a descoperit un lucru ce ar putea ajuta în privința alimentației noastre. Mai exact, un mic geniu a prezentat rezultate semnificative pentru sănătate și chimie în general. Abordarea unora în ceea ce privește consumul de carne de pui ar putea să se schimbe drastic. Ce știu oamenii despre creșterea unei păsări bune pentru consum și cum poți scăpa de toxinele și hormonii din carne? Pentru acest lucru ai nevoie doar de un fruct! Iată cum trebuie să procedezi!
Unul din câștigătorul Premiilor Young Scientist pentru copii cu vârste de liceu a făcut o descoperire fantastică. Acesta a prezentat rezultate semnificative pentru sănătate și chimie.
Ancheta s-a dovedit a fi una simplă, dar foarte utilă pentru mulți. Cu siguranță mulți își vor schimba perspectiva în privința consumul de carne de pui. Poate puțini știu, dar de la ecloziune și până la puiul gata de consum durează 40 de zile.
Acest lucru înseamnă că pasărea trebuie să crească cu 30 de grame în greutate zilnic. Pentru a accelera creșterea sa există mulți fermieri care îi hrănesc diferit cu concentrat alimentar.
Unele din substanțe sunt lăsate intacte în țesut și după creștere, în zona dintre piele și carne. Compușii ar putea să devină și ei noi hormoni pentru creștere pentru consumatori.
Carnea făcută la grătar sau prăjită pot fi modalitățile bune pentru reducerea lor pentru că grăsimea alături de substanțele chimice se topesc și sunt eliberate din carne.
Din păcate, este vorba despre o cantitate mică din aceștia. A fost dovedit recent faptul că sucul de lămâie în care se marinează puiul reduce nivelul de compuși străini cu peste 90%. Analizele pot fi justificate științific.
Majoritatea oamenilor din întreaga lume adoră să consume pui. Mulți susțin că îl mănâncă pentru gust, iar alții pentru faptul că este perfect și pentru o dietă echilibrată alimentară.
Un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne de pui pe an, arată Institutul Național de Statistică. Cantitățile sunt clar mult mai mici în privința consumului de carne, pentru că este și mai scumpă.
Încă din anul 2015, consumul și producția au crescut anual cu aproape trei procente. Un hypermarket vinde anual peste 3.000 de tone de carne de pui.
Românii au consumat anul trecut 500.000 de tone de carne de pasăre, iar peste 90% din aceasta a provenit din fermele noastre.