20 sept. 2020 | 08:34

Cum încep cursurile, de fapt, facultățile din România. Răsturnare de situație: ce reguli vor fi de la 1 octombrie

Știri generale
Cum încep cursurile, de fapt, facultățile din România. Răsturnare de situație: ce reguli vor fi de la 1 octombrie
Cum încep cursurile, de fapt, facultățile din România. Răsturnare de situație: ce reguli vor fi de la 1 octombrie

Situaţie fără precedent pentru studenţi! Cum încep cursurile, de fapt, facultăţile din România şi ce reguli vor fi de la 1 octombrie?!

Cum încep facultăţile din România cursurile

Emoţii mari pentru studenţii din acest an! În doar câteva zile, va începe noul an universitar, iar ministrul Monica Anisie, după o întâlnire cu rectorii, a făcut anunţul despre noile reguli. Conform Ministerului Educaţiei şi Cercetării, studenţii care vor merge fizic la cursuri trebuie să poarte mască în toate spaţiile închise şi să păstreze distanţa socială. Din păcate, regula se aplică şi în cămine, numărul de “chiriaşi” fiind mult redus: de la cinci la doi, lucru care va duce, cu siguranţă, la creşterea preţului chiriilor. Desigur, petrecerile sunt interzise.

De asemenea, a precizat Monica Anisie, în Bucureşti, şapte dintre facultăţile Universităţii din Bucureşti vor începe cursurile online, nu fizic, în timp ce studenţii altor 12 facultăţi vor face cursurile în sistem hibrid (cele în care este nevoie de practică său laborator).

Printre cei care vor merge fizic în sălile de curs, de la 1 octombrie, se numără studenții la medicină, cei de la teatru sau din anii terminali.

”S-a pus problema faptului că într o facultate, într-un spațiu, pot fi trei cazuri și nu are legătură cu întreagă universitate. Vom da normele săptămâna viitoare, dar se ia în calcul că apariția a trei cazuri pozitive într-o facultate, dar în diferite grupe, să nu ducă la închiderea întregii uniersități, ci doar a specializărilor în care sunt probleme″, a mai spus Ministrul.

Cheltuielile cu măștile și soluțiile de dezinfectare făcute de universități vor putea fi decontate din fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro.

Cum încep cursurile, de fapt, facultățile din România. Răsturnare de situație: ce reguli vor fi de la 1 octombrie

Cum încep cursurile, de fapt, facultățile din România. Răsturnare de situație: ce reguli vor fi de la 1 octombrie

Studenţii şi-au dat examenele online

Sesiunea de vară a examenelor a avut loc online, în luna iunie a anului acesta. Acestea au fost înregistrate şi arhivate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ superior.

„Noi aveam platforma deja funcţională, platformă pe care o folosim de ani buni pentru învăţământul la distanţă, pentru postarea cursurilor pe platformă. Deşi pare paradoxal, efortul profesorilor a fost mult mai mare. A trebuit să reformulăm subiectele pentru a le face în aşa natură încât să şi cronometrăm cât timp ar trebui să alocăm copiilor pentru a răspunde. În plus, a fost o relaţie permanentă cu studentul, inclusiv pe componentă de consultaţii. Dacă a avut ceva bun această pandemie, a fost faptul că ne-a unit pe noi, oamenii, mai mult decât până acum”, a spus Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro