24 oct. 2024 | 08:42

Cum îi strigă copiii pe bunici în 2024. Majoritatea a renunțat la apelativele ”bunica” și ”bunicul” pentru nume mai moderne

Social
Cum îi strigă copiii pe bunici în 2024. Majoritatea a renunțat la apelativele ”bunica” și ”bunicul” pentru nume mai moderne
Să devii bunic, implică și responsabilități

Când vine vorba de membrii unei familii, cel puțin așa arată recentele sondaje americane, cei mici nu prea mai folosesc clasicele denumiri, mai ales în cazul bunicilor. Așa se face că studiul despre care vorbim a centralizat totul și precizează cum îi strigă copiii pe bunici în 2024. Una din concluzii este că majoritatea a renunțat la apelativele ”bunica” și ”bunicul” pentru nume mai moderne.

Să devii bunic, implică și responsabilități

Familia, prin definiție, este ceva sacru pentru fiecare dintre noi, iar asta s-ar mai putea traduce și prin respectul arătat fiecărui membru.

Dar, conform unui studiu recent, numele alternative pentru bunici au devenit din ce în ce mai la modă, iar copiii renunță la tradiționalul bunica și bunicul în favoarea a ceva unic.

Cum îi strigă copiii pe bunici în 2024. Majoritatea a renunțat la apelativele ”bunica” și ”bunicul” pentru nume mai moderne

Atunci când devii bunică sau bunic este o etapă importantă și poate fi atât de plină de bucurie încât mulți părinți se întreabă dacă noii bunici își iubesc nepoții mai mult decât proprii copii. Dar este și o responsabilitate uriașă. A fi bunic implică adesea responsabilități legate de îngrijirea copiilor, deoarece părinții încearcă să reducă costurile de îngrijire a copiilor.

De cele mai multe ori se bazează pe sprijinul oferit de proprii părinți, ceea ce este deosebit de important. Cercetările recente au arătat că este mai puțin probabil ca mamele să se confrunte cu probleme de sănătate mintală dacă bunicii copiilor lor locuiesc în apropiere.

Cum îi strigă copiii pe bunici în 2024?

Dar aspectele pozitive depășesc cu mult dezavantajele noii responsabilități. Bunicii spun că învață mai multe de la nepoții lor decât de la copiii lor, iar cercetările au arătat chiar că bunicii trăiesc mai mult dacă copiii lor au copii mai târziu în viață.

Cum îi strigă copiii pe bunici în 2024. Majoritatea a renunțat la apelativele ”bunica” și ”bunicul” pentru nume mai moderne

Dar există o decizie importantă pe care toți bunicii vor trebui să o ia atunci când vor primi un nou nepot, cum vă vor numi?

Cândva, bunica și bunicul erau singurele opțiuni, dacă ne referim la diminutive. Dar, pe măsură ce numele unice pentru copii și numele cool pentru copii au crescut în popularitate, au crescut și numele la modă și alternative pentru bunici.

Există acum atât de multe nume din care să alegeți, încât poate părea imposibil să le reduceți. Așadar, am adunat cele mai bune nume de bunici pe care le folosesc copiii pentru a vă ajuta să faceți alegerea perfectă.

Majoritatea a renunțat la apelativele ”bunica” și ”bunicul” pentru nume mai moderne

Recentele studii și statistici, cel puțin cele din Marea Britanie, SUA, și alte state europene, arată că, de fapt, majoritatea a renunțat la apelativele bunica și bunicul pentru nume mai moderne. Lista acestor așa-zise nume moderne este cu totul diferită de ceea ce ne-am putea imagina.

Cum îi strigă copiii pe bunici în 2024. Majoritatea a renunțat la apelativele ”bunica” și ”bunicul” pentru nume mai moderne

Aceleași statistici mai arată că numele tradiționale ale bunicilor din Marea Britanie, spre exemplu, conform unui sondaj realizat de Emporia Telecom, tind să fie buni, bunica, Nana și nanny, (diminutive derivate în engleză din bunica). În ceea ce privește bunicii, suntem obișnuiți să auzim bunicul și bunul.

Deși unii ar putea spune că este o formă de respect în a-i numi bunica sau bunicul, nici aceste diminutive nu sunt altceva decât o formă modernă de a-i denumi.

Copii tăi cum le spun bunicilor?

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Răspunsul Turciei în Siria și Irak, după atacul terorist de lângă Ankara
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
A explodat prețul la un banal aliment. E nelipsit de pe masa românilor
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
Se dă ceasul înapoi. România trece la ora de iarnă. Ce obligație au românii
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
ȘANSA RĂMÎNIEI de intrare în SCHENGEN. Declarația lui PREDOIU
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro