Cum iei bani de la Stat pentru electrocasnice vechi. Românii pot primi cel puțin 200 de lei

Cum iei bani de la Stat pentru electrocasnice vechi. Românii pot primi cel puțin 200 de lei
Cum iei bani de la Stat pentru electrocasnice vechi. Românii pot primi cel puțin 200 de lei

Veşti bune pentru românii care au electrocasnice vechi acasă! Iată tot ce trebuie să faci pentru a primi bani de la stat. Suma minimă e de 200 de lei!

Cum poţi primi bani pentru electrocasnice vechi

Programul “Rabla Electrocasnice 2020” a fost pus în dezbatere publică şi prevede finanțare pentru șapte tipuri de echipamente, între care televizoare, frigidere, aspiratoare, uscătoare de rufe sau mașini de spălat. Astfel, românii ar putea primi vouchere cu valori cuprinse între 200 şi 400 de lei pentru cumpărarea unor aparate noi.

„Cele mai căutate produse din anii anteriori au fost televizoare, mașinile de spălat rufe și frigiderele”, spune Georgiana Păun, managerul unei divizii de electrocasnice.

O noutate faţă de anii trecuţi este faptul că lista electrocasnicelor care vor putea fi achiziţionate este mult mai mare. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii online, apoi vei primi un tichet cu care vei putea cumpăra produsul dorit din unul dintre magazinele înscrise în program.

Informaţii necesare pentru înscriere:

 • datele de identificare (nume, prenume şi adresa de domiciliu a solicitantului, CNP), conform actului de identitate, inclusiv data expirării acestuia;
 • adresa de e-mail şi număr de telefon mobil valide;
 • declarația pe propria răspundere potrivit căreia nu înregistrează obligații de plată restante la bugetul de stat şi bugetul local la data înscrierii;
 • acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informațiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terțe instituții sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligațiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situații şi statistici;
 • tipul de electrocasnic care se achiziționează, precum şi declarația pe propria răspundere prin care se obligă să predea unul uzat în momentul achiziționării.
 • Cum iei bani de la Stat pentru electrocasnice vechi. Românii pot primi cel puțin 200 de lei
  Cum iei bani de la Stat pentru electrocasnice vechi. Românii pot primi cel puțin 200 de lei

Cum poţi folosi voucherul primit

Lista solicitanţilor aprobați va fi afișată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), apoi românii vor avea la dispoziție doar 15 zile pentru a folosi tichetele.

Iată care sunt sumele pe care le vor primi cei intresați să-și înlocuiască electrocasnicele:

 • 300 lei – pentru mașini de spălat rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
 • 400 lei – pentru mașini de spălat vase cu eficiență energetică cel puțin A++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficiență energetică cel puțin A++, televizoare cu eficiență energetică cel puțin A și uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
 • 200 lei – pentru aspiratoare cu eficiență energetică cel puțin A.

Scopul programului este reducerea numărului de aparate electrocanice cu consum mare de energie electrică, iar bugetul total este de 40 de milioane de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI