Cum faci și unde depui contestațiile la examenul de Bacalaureat 2021, în cazul în care ai luat o notă mică

Cum faci și unde depui contestațiile la examenul de Bacalaureat 2021, în cazul în care ai luat o notă mică
Cum faci si unde depui contestatiile la examenul de Bacalaureat 2021

Rezultatele la BAC 2021 au fost deja afișate pe site-ul oficial al Minsiterului Educației. Notele examenelor de la probele pentru Bacalaureat 2-2021 au fost urcate pe edu.ro, acolo unde absolvenții de clasa a XII-a pot verifica cu ce notă au terminat liceul. Cum și unde se depun contestațiile pentru examenul de Bacalaureat

Cum faci și unde depui contestațiile la examenul de Bacalaureat 2021

Emoții mari pentru elevii care au terminat liceul. Aceștia au aflat astăzi, 5 iulie, ce notă au obținut la examenul maturității. În ceea ce privește contestațiile pentru examenul de BAC 2021, acestea pot fi depuse în ziua de luni, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care se simt nedreptățiți și consideră că nu au fost notați corect la examenul de BAC trebuie să completeze, semneze şi depună contestațiile prin mijloace electronice. De asemenea, elevii trebuie să scrie o declaraţie-tip în care este menționat faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

În cazul elevilor care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani, această declaraţie-tip trebuie semnată obligatoriu şi de către părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora. După finalizarea contestațiilor, rezultatele finale la Bacalaureat 2021 vor fi publicate în data de 9 iulie.

„În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.”, au anunțat oficialii de la Ministerul Educației.

Când are loc sesiunea de toamnă de la BAC 2021

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Candidații care nu au reușit să obțină nota de trecere se vor putea înscrie la sesiunea de toamnă pentru BAC 2021 între zilele 19 și 26 iulie. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 16 august 2021, urmată de proba obligatorie a profilului pe 17 august 2021.

De asemenea, pe 18 august va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 29 august proba pentru Limba și literatura maternă. Rezultatele o să fie afișate pe data de 31 august, iar contestațiile pot să fie depuse în respectiva zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI