Bacalaureat 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba maternă. Vezi PDF

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba maternă. Vezi PDF
Azi a avut loc ultimul examen din sesiunea de Bacalaureat 2021

Astăzi a avut locultimul examen din sesiunea de Bacalaureat 2021. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a au dat examenul la Limba și Literatura Maternă. Astfel că elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale sunt pe ultima sută de metri.

Azi a avut loc ultimul examen din sesiunea de Bacalaureat 2021

În această dimineață, de la ora 09:00, elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale au dat ultimul examen din sesiunea de Bacalaureat 2021.

Conform Ministerului Educației programa de examen a fost realizată în conformitate cu prevederile programelor şcolare în vigoare pentru învățământul liceal. Examenul de astăzi a evaluat competențele și conținuturile din programa de anul acesta.

Regulile de intrare la examene și ora primirii subiectelor

Ca și în cazul celorlalte examene din sesiunea de Bacalaureat 2021, elevii au intrat în sălile de examinare din cele peste 800 de centre, începând cu ora 7:00, ulterio, rde la ora 09:00, primind subiectele.

Ca și în celelalte zile de examinare elevii vor avea un plus de 15 minute pentru completarea corectă a foilor de examinare. În același timp s-a ținut cont de următoarele reguli impuse de Ministerul Educației:

-sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini.
-în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie.
-colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate.
-fiecare centru de examen va dispune de de asistenţă medicală, echipamente şi materiale de protecţie (dezinfectanţi, măşti etc.).
-intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.
-în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri.
-în situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă.
-fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare.

Subiectele rezolvate de elevi la examenul la Limba și Literatura Maternă

Ca și până acum, elevii examinați la Limba și Literatura Maternă au avut trei ore ca timp de rezolvare a subiectelor de astăzi. Conform unor date incipiente, cei mai mulți candidați la acest ultim examen din sesiunea de Bacalaureat 2021 sunt în vestul țării. Mai ales acolo unde sunt comunități mari de etnici români de diferite naționalități. Subiectele de astăzi au fost publicate  pe site-ul Ministerului Educației după ora 15:00, conform normelor impuse de Ministerul Educației, și le regăsiți aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI