Cum faci popcorn cu caramel sau zahăr ars. Care e secretul acestui snack delicios

Cum faci popcorn cu caramel sau zahăr ars. Care e secretul acestui snack delicios
Rețetă de popcorn cu caramel

Popcornul cu caramel este făcut din popcorn cu o peliculă de caramel pe bază de zahăr sau melasă, care este în mod normal mai mică de 0,1 cm grosime. De obicei, se face zahărul ars sau un sirop, care se lasă la încălzit până se rumenește și devine gros. Această pastă de bomboană fierbinte se amestecă cu floricelele de porumb și se lasă să se răcească. Amestecurile de porumb caramel conțin uneori nuci, cum ar fi arahide, migdale sau caju.

Rețetă de popcorn cu caramel sau zahăr ars

Despre combinația dintre caramel și porumb se știe de cel puțin din anii 1890, pe când gustarea se prepara cu aromă de melasă, a cărei versiune timpurie a fost introdusă la Chicago World’s Fair în 1893. Porumbul ușor dulce, dar necaramelizat, poate fi un predecesor al coloniei nord-americane a porumbului caramel. Există multe mărci comerciale și forme de porumb caramel disponibile, cum ar fi Cracker Jack, Fiddle Faddle, Lolly Gobble Bliss Bombs și Crunch ‘n Munch.

În magazinele alimentare, la cinematografe și în magazinele de convenție, porumbul caramel preambalat fabricat local poate fi, de asemenea, vândut. Popcorn-ul Fisher’s din Maryland, Popcorn-ul Chesapeake din Ohio și Nuts on Clark, cu sediul în Chicago, sunt exemple de companii specializate în porumb cu caramel și popcorn simplu.

Ingrediente 

  • 50 g boabe de porumb speciale pentru popcorn
  • 20 g zahăr
  • un praf de sare
  • optional: 10 g unt
  • opțional: vanilie, scorțișoară
  • 1-2 linguri de ulei pentru tavă

Mod de preparare 

Pentru a prepara acest deliciu este nevoie în principiu de o cratiță cu fundul gros și un capac care să fie stabil pe gura oalei. Este util și dacă acesta este transparent, pentru a putea urmări tot ce se întâmplă sub el, căci floricelele se fac foarte rapid, prin urmare se pot arde la fel de rapid. Volumul cratiței trebuie să fie generos. Acum, în tigaie se pun 50 de grame de boabe de porumb speciale și sarea. 50 de grame ajung pentru o persoană.

Nu este recomandat să aglomerezi tigaia cu o cantitate mare, altminteri unele boabe vor rămâne nefăcute. După ce popocornul este gata, ridică imediat capacul pentru a lăsa aburul să iasă și răstoarnă totul într-un vas încăpător. Pentru a prepara partea dulce a acestui preparat, pune într-o tigaie antiaderentă zahărul și lasă-l la încins. După ce s-a topit, adaugă untul și/sau aromele de vanilie sau scorțișoară. Mai lasă pe foc 2 sau 3 minute, după care adaugă-l peste floricele și amestecă rapid.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI