24 aug. 2021 | 09:42

Cum faci pizza de cartofi la tigaie. Rețetă genială, venită direct de la sate

Utile
Cum faci pizza de cartofi la tigaie. Rețetă genială, venită direct de la sate
Pizza la tigaie din cartofi. Rețeta este foarte simplă

Pizza este unul din preparatele iubite de oameni din toată lumea de zeci de ani. În timpul acesta, mulți bucătari au încercat fel și fel de moduri de preparare. Cum să o faci din cartofi și la tigaie? Rețeta este foarte simplă și trebuie încercată.

Rețetă de pizza de cartofi la tigaie. Cum să o prepari?

Pizza este iubită peste tot în lume, iar puțini oameni au recunoscut de-a lungul timpului că nu o preferă. Bucătarii au profitat de acest lucru și au încercat să o prepare în fel și chip. Există acum modalități foarte simple prin care să o faci.

Un fel special de a o pregăti este la tigaie. Detaliul care a trezit tuturor semne de întrebare a fost legat de un ingredient aparte – cartoful. Mai există câteva rețete care să îl conțină.

De exemplu, unii oameni preferă să adauge cartofi prăjiți pe ea, iar alții o fac alături de pesto, parmezan, roșii proaspete și felii subțiri de cartof crud. Combinația din urmă este clar o delicatesă pentru aromele speciale pe care le are. Iată că poate fi introdus și altfel în rețetă un simplu cartof! Pentru aceasta ai nevoie de:

  • Ingrediente

– 600 g cartofi
– 1 ou
– 250 g piure de roșii
– 250 g brânză mozzarella
– 1 ceapă roșie
– șuncă fiartă după gust
– ulei de măsline extravirgin
– sare și piper (după gust)

Mod de preparare

Spală bine cartofii și lasă-i la fiert preț de 40 de minute în multă apă sărată în prealabil. Scoate-i când sunt moi și apucă-te să îndepărtezi coaja după ce s-au răcit cel puțin 10 minute.

Poți să îi pasezi cu o ustensilă specială sau chiar cu o furculiță după ce îi tai mai mărunt. Taie o ceapă roșie mărunt și prăjește totul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După ce devine aurie, adaugă piureul de roșii și condimentează cu sare și piper măcinat.

Acoperă tigaia cu un capac și lasă sosul să se gătească preț de 20 de minute. În timpul acesta poți să pregătești baza de pizza și să amesteci într-un bol cartofii piure cu un ou, ulterior pune sare și piper peste ei și omogenizează-i.

Unge o tigaie cu unt sau ulei de măsline și întinde uniform jumătate din piure, nivelează cu o spatulă și peste adaugă bucăți de mozzarella tăiată cuburi și șunca. Pune peste cealaltă parte de cartofi și sosul de roșii și nivelează totul. După ce gătești în tigaie la foc mediu preparatul, întoarce pizza și pe partea cealaltă și termină de gătit.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro