Frigănele perfecte, după rețeta secretă a celor de la țară. Cum obțin ei gustul divin al copilăriei VIDEO

Frigănele perfecte, după rețeta secretă a celor de la țară. Cum obțin ei gustul divin al copilăriei VIDEO
Friganele perfecte dupa reteta secreta a celor de la tara

Cu siguranță ai auzit de frigănele sau pâine cu ou. Este un desert extrem de simplu care se obține din doar câteva ingrediente, însă există și câteva secrete de care să ții cont pentru a face frigănelele perfecte.

Frigănele perfecte, după rețeta secretă a celor de la țară

Frigănelele sunt felii de pâine înmuiate în lapte cu zahăr și scorțișoară și apoi date prin ou bătut și prăjite. Sunt delicioase și poți face și varianta sărată, renunțând la zahăr și scorțișoară.

Totuși, dacă ai poftă de un desert care e gata în doar câteva minute, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • felii de pâine
  • 300 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță mică de scorțișoară
  • unt

Se iau feliile de pâine tăiate gros și se înmoaie în laptele în care ai amestecat zahărul și scorțișoara. Se trec apoi prin ouăle bătute și se pun la prăjit în unt până ce ambele părți sunt rumenite frumos.

Apoi, le poți servi ca atare presărând zahăr pudră pe deasupra sau poți să le dai printr-un amestec de zahăr și scorțișoară imediat ce le-ai scos din tigaie.

Secretele celor mai bune frigănele

Dacă vrei să îți iasă cele mai bune frigănele, trebuie să înlocuiești uleiul în care le prăjești cu untul, pentru o aromă mai intensă.

De asemenea, ouăle trebuie să fie proaspete, de țară, iar laptele să fie gras, tot de țară dacă se poate.

În plus, un alt secret este să aduci toate ingredientele la temperatura camerei înainte de a face frigănelele.

Un alt truc este să faci acest preparat cu felii de cozonac vechi. Dacă ți-a rămas cozonac și nu vrei să îl arunci, dar este prea tare pentru a fi mâncat, pur și simplu taie felii groase de cozonac și trece-le prin lapte și apoi prin ou. Pune-le la prăjit în unt și vei avea cel mai gustos desert. Poți servi alături fructe proaspete tăiate sau un iaurt natural.

În plus, poți pregăti aceste frigănele în varianta sărată. Iei feliile de pâine și le înmoi în lapte, apoi le treci prin ouăle bătute și le pui la prăjit. Poți rade brânză, cașcaval sau parmezan deasupra și le poți folosi chiar și pentru sandvișuri calde delicioase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI