Un ecler cu cremă de vanilie se potrivește perfect cu o zi ploioasă de toamnă. Dacă alegi să faci un ecler pe care să-l savurezi împreună cu familia, noi îți prezentăm o rețetă delicioasă, care este gata în aproximativ două ore și cu care vei obține 20 de eclere numai bune de savurat alături de cei dragi.
Dacă obișnuiești să să cumperi de la cofetărie eclere, n-ar fi rău să încerci măcar o dată să le prepari în confortul casei tale, din ingrediente foarte simple. Acum ai ocazia să dozezi eclerele după gustul tău și toți cei din casă vor mânca aceste prăjituri pe săturate.
Pentru aluat ai nevoie de:
Pentru cremă:
Pentru decor ai nevoie de:
Pentru aluat, într-o crăticioară, pune pe foc untul tăiat cubulețe împreună cu apa și sarea. Când totul începe să fiarbă, adaugă făina și amestecă rapid. Când aluatul se desprinde de pe margini, oprește focul. În aluatul răcit, adaugă pe rând ouăle, amestecând după fiecare. Aluatul trebuie să aibă o consistență cremoasă, însă nu trebuie să cadă de pe paletele mixerului sau de pe lingură.
Pe o tavă în care ai așternut hârtie de copt, cu ajutorul unui poș formează eclere de aproximativ 10 cm. Coace eclerele la 210 °C, timp de 20 de minute, apoi încă 10 minute la 180 °C.
Pentru cremă, bate ouăle împreună cu zahărul, apoi încorporează făina. Într-o crăticioară, toarnă laptele , esența de vanilie și lasă-l să dea un clocot. Atunci când laptele este fierbinte, adaugă amestecul de ouă și mixează rapid ca să nu se formeze cocoloaşe. Amestecul obținut trebuie să fie asemănător cu cel a unei budinci. Taie eclerurile în două părți egale și umple-le cu crema de vanilie. Acestea se pot decora cu ciocolată topită și cu zahăr brun, potrivit Clickpentrufemei.ro.
Pentru glazură, amestecă ciocolata cu zahărul și pune-le la bain-marie până s-au topit.
Le poți pune și direct pe foc însă cu mare grija sa nu se încingă foarte tare. ia de pe foc atunci când ciocolata începe să se topească și amestecă continuu până ce ingredientele s-au topit și incorporat. Dacă este nevoie mai puneți pe foc pentru câteva secunde.