Cum faci detergent din cojile de portocale de la Crăciun. Rețeta este bio și ușor de făcut

Cum faci detergent din cojile de portocale de la Crăciun. Rețeta este bio și ușor de făcut
E foarte simplu

Soluțiile de curățare au devenit foarte diferite față de ceea ce erau înainte. Înainte exista un singur tip de săpun. Dacă erai norocos (sau bogat), nu trebuia să îl faci singur. Și era folosit pentru a curăța podelele, hainele, oamenii și aproape orice altceva. Acum, există produse care te ajută să cureți orice, de la haine la ferestre, la mobilă, la vase și la obiecte sanitare. Produse care îndepărtează colorațiile statice, petele sau pur și simplu sporesc puterea de curățare a încă unui detergent.

Nu arunca cojile de portocale. Uite ce poți face cu ele

Fiecare produs pretinde că va face o treabă excelentă. Probabil că nu este nimic în neregulă cu aceste produse – cu excepția faptului că multe dintre ele nu menționează ce conține sticla, iar dacă o fac, oricum sunt ingrdiente pe care nu le cunoști.

Cu toate acestea, le folosim în casele noastre, dar există o modalitate mai bună și mai naturală de a-ți curăța casa. Și, în același timp, un mod care teva costa mai puțini bani.

Ai nevoie doar de coji de portocale. Poți îndepărta miezul sau partea albă a cojii de portocală înainte de a începe.

Cum să îl folosești

Taie cojile de portocale în bucăți de și umple un borcan de o jumătate de litru până la jumătate. Apoi, tot ce trebuie să faci este să umpli borcanul cu apă. Lasă borcanele să stea timp de o lună la fermentat înainte de a începe să le folosești. Deschide borcanul o dată la două zile să iasă gazul.

Când este timpul să folosești detergentul, scurge cojile de portocale și pune apa într-o sticlă cu pulverizator. Ceea ce a rămas este detergentul concentrat de portocale.

Îl poți folosi la orice, dezinfectant de suprafețe, detergent pentru pete încăpățânate, detergent pentru curățarea frigiderului sau a obiectelor din casă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI