25 oct. 2021 | 15:01

Cum faci corect pritocitul vinului, de fapt. Greșeala multor români la preparare

Diverse
Cum faci corect pritocitul vinului, de fapt. Greșeala multor români la preparare
Pritocitul vinului. Ce greșeli trebuie să eviți

Pritocitul vinului trebuie să fie făcut cât mai corect pentru ca băutura să reziste mai mult timp. Mulți români nu au răbdare sau pur și simplu nu recurg la ustensilele necesare, astfel că vinul nu mai poate să fie băut dacă operațiunea nu este făcută ca la carte.

Pritocitul vinului, operațiunea genială la care recurg mulți români

Pritocitul vinului constă în separarea vinului limpede de drojdia care se depune pe fundul vasului în care licoarea a fost pusă, așa că mulți români recurg la această operațiune pentru a se asigura că o să se bucure de o băutură cât mai curată și bună, însă fac anumite greșeli uriașe.

De asemenea, pentru a fermenta, mustul are nevoie de 2 sau 3 săptămâni, însă temperaturile influențează procesul. Pritocitul ajută la maturizarea și limpezirea vinului, așa că trebuie să recurgi la timp la această operațiune pentru ca licoarea ta să aibă gustul la care visezi.

Această operațiune necesită un furtun de cauciuc, însă modul în care faci totul depinde de tine. Mai exact, ai două variante, anume pritocitul deschis, lăsând vinul să intre în contact cu aerul, sau cel închis, lichidul trecând prin furtun în alt vas fără să fie expus.

Cum se face pritocitul vinului

Trebuie să știi că, în primul an, este nevoie să recurgi la această operațiune de trei ori pentru a te asigura că vinul tău o să aibă un gust foarte bun. Mulți români se grăbesc sau pur și simplu nu respectă perioada în care se face pritocitul, așa că licoarea făcută din struguri are de suferit.

Primul pritocit trebuie să fie făcut toamna, în noiembrie sau decembrie. Totuși, dacă strugurii din compoziție nu au fost sănătoși, operațiunea trebuie să fie făcută chiar după fermentare, adică mult mai devreme. Astfel, o să te asiguri că toți cei dragi o să se bucure de o băutură gustoasă!

S-au aflat secretele. Ce trebuie să folosești la pritocit

Al doilea pritocit o să se facă în februarie sau martie folosind anumite tratamente pentru limpezire, iar al treilea poți să îl faci în august sau septembrie. În al doilea an, poți să recurgi la această operațiune extrem de importantă de maxim 2 ori pe an, în noiembrie-decembrie sau februarie-martie.

De asemenea, este nevoie să te folosești de sticle cu dopuri de plută sau de plastic pentru a turna vinul. Ele trebuie să fie clătite în apă caldă la aproximativ 40 de grade Celsius și să fie sterilizate cu o soluție pe bază de dioxid de sulf pentru a avea vin la îndemână oricând îți dorești.

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro