Ești în căutare de soluții pentru a eficientiza fiecare colț al grădinii tale micuțe? Ei bine, în rândurile de mai jos îți vom dezvălui un truc de mare ajutor, pentru a economisi spațiu. Iată cum să faci paturi înălțate în grădina ta.
Paturile de grădină supraînălțate pot arăta frumos și sunt o opțiune excelentă pentru cei care nu au un sol ideal sau care nu vor să stea în genunchi pentru a grădinărit. De asemenea, pot fi o soluție ideală pentru curțile cu grădini mici, acolo unde orice colțișor trebuie să fie ”exploatat” la maximum.
Însă, este important de subliniat faptul că aceste paturi de grădină trebuie să fie adânci pentru a le oferi plantelor suficient spațiu, iar umplerea cu pământ poate fi costisitoare. Un utilizator din mediul online vine însă cu o alternativă viabilă. – dar un Instagrammer sugerează o alternativă.
Joshua Meekins este un fermier din Virginia care postează pe contul său de Instagram o mulțime de lucruri legate de grădinărit. Însă una dintre ”specialitățile” sale este trucul perfect pentru umplerea paturilor de grădină ridicate.
Acesta îi sfătuiește pe urmăritorii săi să înceapă cu un strat de carton pentru a înăbuși orice buruieni, urmat de un strat de bețe și bușteni mici. După aceea, se recomandă adăugarea unor resturi de iarbă și frunze mărunțite, urmate de apă.
Următoarele două straturi trebuie să fie alcătuite din resturi de compost și un strat de pământ vegetal cumpărat, urmat de un alt strat de compost făcut în casă și din nou pământ vegetal.
El menționează că, indiferent de ordinea urmată, este important ca materialele să fe bogate în azot, cum ar fi compostul și iarba tăiată, și materiale bogate în carbon, cum ar fi crengi. Acest lucru va permite ca totul să se descompună în mod egal în sol.
”Aceasta este o modalitate foarte rentabilă de a umple unul dintre aceste tipuri de paturi”, a spus grădinarul, referindu-se la patul său de grădină ridicat de circa 43 de cm.
Dacă ești în căutarea unor modalități mai eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a îți ”hrăni” grădina, alte trucuri includ folosirea cojilor de ouă ca îngrășământ și a apei de ceapă pentru a ține insectele la distanță.
Citește și: Plantele pe care trebuie să le tai și să le cureți în octombrie. Greșeala care le poate omorî
Vezi această postare pe Instagram