Cum faci clătite pufoase şi aromate fără să foloseşti ulei. Ce trebuie să pui neapărat în aluat

Cum faci clătite pufoase şi aromate fără să foloseşti ulei. Ce trebuie să pui neapărat în aluat

Oameni din toate colțurile lumii iubesc clătitele, un desert extrem de popular, datând din epoca neolitică (aproximativ 10.000 de ani î.Hr). De-a lungul timpului, rețeta de preparare a clătitelor a suferit numeroase modificări, inițial, aluatul de clătite fiind, de fapt, un amestec de semințe măcinate și apă. Clătitele în forma lor actuală provin din nordul Franței, din regiunea Bretania. În continuare vă vom vorbi despre trucul pe care trebuie să-l pui în aplicare dacă vrei să faci niște clătite pufoase și aromate fără să folosești ulei. Află ce trebuie neapărat să conțină aluatul.

Cum faci clătite pufoase şi aromate fără să foloseşti ulei

Unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din toate timpurile, clătitele sunt un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, reușind să-i convingă chiar și pe cei mai mofturoși dintre noi. Clătitele au reușit să câștige atât de multă popularitate în decursul anilor încât, în funcție de regiune și de umplutura folosită, acestea sunt servite chiar și ca aperitive.

Rude vechi ale pâinii și ale lipiei, clătitele s-au răspândit în toate colțurile lumii, diferite fiind, mai mult sau mai puțin, ingredientele. În cazul în care ai poftă de ceva dulce, dar vrei și să reduci consumul de ulei din alimentație, trebuie să știi că acest desert poate fi preparat și în absența uleiului.

Ce trebuie să faci? Este mai simplu decât credeai. După ce ai amestecat toate ingredientele cuprinse în rețeta ta preferată de clătite și te pregătești să le prăjești, adaugă în aluatul rezultat circa 50 de grame de unt (un cub) la 500 de ml de aluat. Procedând astfel vei obține clătite fragede și pufoase, evitând totodată corvoada uleiului împrăștiat pe baltul de lucru, căci sigur ai observat cum se prelinge uleiul pe marginea sticlei, murdărind suprafețele.

În plus, te vei scuti și de efortul de a unge tigaia cu ulei astfel încât clătitele să nu se lipească.

Citește și: Ce să pui în aluatul de clătite ca să nu se lipească de tigaie. Secretul de aur al gospodinelor

Ce trebuie să pui neapărat în aluat

Dacă ești fan declarat al clătitelor aromate, un truc foarte util constă în adăugarea unei jumătăți de linguriță de esență de vanilie la fiecare 500 de ml de aluat.

În timp ce le vei pregăti vei observa că bucătăria ta va fi cuprinsă de o aromă bogată, astfel că îți va fi greu să nu „furi“ măcar o clătită înainte de a termina de făcut toată compoziția existentă în bol.

Când misiunea a luat sfârșit, nu mai rămâne decât să le servești cu finetti și banane ori gemul favorit, bucurându-te de aroma și savoarea lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI