19 aug. 2021 | 20:59

Cum faci chipsuri din vinete și dovlecei. Ce truc secret le face crocante și slabe în calorii

Utile
Cum faci chipsuri din vinete și dovlecei. Ce truc secret le face crocante și slabe în calorii
Cum faci chipsuri din vinete și dovlecei.

Sunt ușoare, crocante și aurii. Chipsurile de vinete și dovlecei sunt ușoare și potrivite pentru cei care se află la dietă. Aceste chipsuri reprezintă garnitura perfectă pentru cei care sunt atenți la ce și cât pun în farfurie, iar combinația perfectă de arome și texturi satisfac toate gusturile.

Cum faci chipsuri din vinete și dovlecei

Unde mai pui că chipsurile din vinete și dovlecei au numai 70 de calorii per porție! Ele sunt ușor de făcut și pot deveni chiar gustarea preferată a copiilor, care, se știe, sunt mai reticenți atunci când vine vorba de legume și verdețuri.

Ingrediente

  • 1 vânătă,
  • 1 dovlecel,
  • 2 linguri de parmezan,
  • 2 linguri de făină de făină sau pesmet sau griș.

Mod de preparare

Mai întâi se preîncălzește cuptorul la 220 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se spală legumele apoi, se usucă și se taie felii subțiri. Într-un castron mic, se toarnă și pesmetul sau făina de griș și parmezanul.

Pesmetul se amestecă bine cu parmezan. Fiecare felie de vânătă și dovlecel se dă prin acest amestec, apoi se așează pe tava pregătită. Trebuie să încerci să așezi feliile de vinete și dovlecei la distanță unele de celelalte. Tava se dă apoi la cuptor pentru 10 minute. Apoi, fiecare felie se întoarce, iar tava se mai dă la cuptor pentru alte zece minute, până ce ele devin rumene pe ambele părți. Se scoate tava din cuptor și se pot servi legumele crocante în timp ce sunt calde. Se servesc cu plăcere în compania unui film bun, dar nu numai.

Dacă totuși preferi chipsurile din cartofi, află că și pe acestea le poți face în casă și, evident, sunt mult mai sănătoase decât cele din comerț.

Ai nevoie de:

– cartofi
– ulei
– sare

Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se spală și se feliază subțire. Se pun feliile în apă rece, se scurge apoi apa din oală și se pune alta, tot rece, în care se lasă 4-5 minute. Se scurg apoi și se întind pe un prosop de bucătărie. Se încinge ulei în tigaie până la 90 de grade. Se pun cartofii în ulei, se dă focul mai mare, pentru ca temperatura să ajungă treptat la 180 de grade. Se lasă la prăjit până ce cartofii capătă culoarea arămie. Se scot pe o tavă tapetată cu prosoape de hârtie și se adaugă sare pe deasupra. Pentru o aromă mai deosebită, poți adăuga și puțină boia dulce sau iute.