Secretul salatei de vinete. Ingredientul care schimbă gustul, așa nu va mai fi amară

Secretul salatei de vinete. Ingredientul care schimbă gustul, așa nu va mai fi amară
Secretul salatei de vinete. Ingredientul care schimba gustul, asa nu va mai fi amara

Indiferent că este este iarnă sau vară, temperaturile din atmosferă nu influențează pofta oamenilor pentru salata de vinete. Gospodinele au dezvăluit secretul lor cel mai ascuns. Cum se prepară salata de vinete în mod corect și care este cea mai eficientă metodă de a coace legumele.

Care este secretul celei mai bune salate de vinete

Cui nu-i place salata de vinete? În sezonul cald, această delicatesă este perfectă pentru a ne satisface o poftă rapidă sau să-i impresionăm pe cei dragi atunci când vin în vizită.

Secretul este să alegem vinetele cu grijă și să le folosim pe cele de mărime medie, tari, cât mai închise la culoare și cozile verzi. Apoi, acestea se coc pe o tablă specială sau la grătar.

Pentru cine nu știa, vinetele se pot coace fără tablă, pe flacăra aragazului, sau în cuptor. Atunci când alegem să coacem vinetele în cuptor, coaja legumelor nu va arde, așa că aroma specifică va lipsi din salata de vinete. Mai mult de atât, pulpa vinetei va deveni mai închisă la culoare, pentru că fierbe mult timp.

Ingrediente:

  • Două kilograme de vinete
  • 50-60 ml de ulei
  • Puțină zeamă de lămâie
  • O ceapă medie, albă sau roșie, tocată mărunt
  • Sare după gust

Mod de preparare

Pentru început cel mai important este să știm faptul că dacă vrem ca salata noastră de vinete să fie deschisă la culoare, legumele trebuie coapte într-un timp cât mai scurt, pe flacără cât mai mare. De asemenea, deîndată ce sunt gata, acestea trebuie decojite imediat.

Mai departe, vinetele se toacă bine, cât mai mărunt, cu un satâr din lemn sau un cuțit din inox. Apoi, legumele tocate se pun într-un castron și se condimentează cu sare, după gust.

Următorul pas constă în amestecarea legumelor cu ulei de floarea soarelui, turnat puțin câte puțin. Se poate folosi un mixer cu palete de inox sau o lingură de lemn.

Vei adăuga și una sau două linguri de zeamă de lămâie, aproape de final. Nu uita să toci ceapa ce a fost spălată în prealabil sub jet de apă și lăsată la scurs.

Adăugată în salata de vinete, ceapa pregătită în acest fel nu va da gust neplăcut după o zi de la pregătire. Se decorează după preferințe și se poate servi. Salata de vinete se servește cu roșii, castraveți și două felii de pâine delicioa

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI