Cum faci cheesecake fără cremă de brânză. Rețeta pentru pofticioșii care nu vor kilograme în plus

Cum faci cheesecake fără cremă de brânză. Rețeta pentru pofticioșii care nu vor kilograme în plus
Cum să prepari acasă la tine cheesecake fără cremă de brânză. Cu ce poți înlocui acest ingredient esențial din desert.

Dacă ești în căutarea unui desert hipocaloric, ai ajuns la locul potrivit. Cheesecake-ul este una dintre gustările preferate de mulți români, datorită texturii sale fine și cremoase. Există o variantă a acestui tip de plăcintă care este mai slabă în grăsimi și calorii decât rețeta tradițională. Află în rândurile de mai jos cum faci cheesecake fără cremă de brânză.

Cum faci cheesecake fără cremă de brânză

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai simple și delicioase deserturi care sunt în trend în această perioadă. Plăcinta are o crustă foarte subțire de biscuiți și o umplutură abundentă și cremoasă. Cea din urmă caracteristică a acestui desert este oferită de crema de brânză folosită în rețetă.

Singurul dezavantaj al utilizării cremei de brânză în cheesecake este reprezentat de conținutul bogat în calorii al ingredientului. Persoanele care nu vor să ia kilograme în plus pot să opteze pentru o variantă mai slabă din punct de vedere caloric al cheesecake-ului.

Crema de brânză din cheesecake poate fi înlocuită cu iaurt fără zahăr. Dacă se preferă un desert mai dulce, se poate adăuga în umplutura pentru plăcintă un îndulcitor. Amestecul care trebuie introdus deasupra crustei de biscuiți se prepară ca în cazul rețetei tradiționale, singura diferență fiind înlocuirea cremei de brânză cu iaurt.

Crusta peste care se introduce amestecul cremos cu iaurt poate fi cumpărată direct din magazin sau poate fi realizată în bucătărie, cu biscuiți frământați. Pentru amestecul cu iaurt vei avea nevoie de aceleași ingrediente ca în cazul rețetei originale, adică de: ouă, amidon de porumb și îndulcitor.

Cum prepari umplutura cu iaurt rapid și simplu

  1. Se bat ouăle cu iaurtul fără zahăr.
  2. Se adaugă îndulcitor, dacă se preferă un desert mai dulce.
  3. Se adaugă amidonul de porumb și se amestecă compoziția până la omogenizare.
  4. Se tapetează un vas mic, rotund și înalt cu hârtie pergament.
  5. Se toarnă umplutura în vasul cu crustă din biscuți și se nivelează amestecul.
  6. Se dă cheesecake-ul la cuptor, la 200 de grade, timp de 10 minute maximum.
  7. Se reduce temperatura de la 200 de grade la 180 de grade și se lasă la cuptor timp de 35 de minute.
  8. Se lasă cheesecake-ul la temperatura camerei, iar după ce se răcește se dă la frigider pentru aproximativ trei ore.

Citește și: Secretul celui mai bun cheesecake din lume. Rețeta „La Vina” este atât de simplă

Cheesecake-ul cu iaurt poate fi servit cu fructe proaspete sau cu diverse dulcețuri, în funcție de preferințe. Chiar dacă în compoziția desertului se folosește iaurt, beneficiile acestuia sunt puțin mai reduse pentru sănătate decât în cazul în care este consumat în stare naturală. Introducerea sa în preparate poate asigura, însă, un conținut ridicat de proteine și alți nutrienți.