Cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare. E ideal dacă ești pe grabă
Când vorbim de Crăciun, inevitabil vorbim de cozonac, dar nu orice fel de cozonac. Vorbim de cozonacul făcut de bunica, care umplea casa de miros și nu mai puteam aștepta până este gata. Dar, cum lucrurile au evoluat, la fel s-a întâmplat și cu rețeta de cozonac. Dacă rețeta clasică o știe aproape toată lumea, există, mai nou și o altfel de rețetă. Așa că azi îți propunem să afli cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare. E ideal dacă ești pe grabă.
De la rețeta de cozonac a bunicii la cea din secolul XXI
Așa cum toată lumea știe, nu există Crăciun fără cozonac. Încă de pe vremea bunicilor noștrii, acest delicios desert nu a lipsit din gospodăriile țăranilor în ziua de Crăciun. Azi, mai toate gospodinele știu rețeta clasică de cozonac, care include un proces extrem de important, și anume frământarea.
Dar, hei!, suntem în secolul XXI. Așa cum era de așteptat, precum lumea a evoluat, așa au evoluat și rețele clasice, inclusiv rețeta de cozonac. Dacă în trecut cel mai mult timp lua frământatul și dospirea aluatului de cozonac, astăzi dragi gospodine lucrurile s-au simplificat.
Cu alte cuvinte, o nouă rețetă te poate ajuta să scapi de procesul de frământare. Cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare? Citește mai departe și află cum. Pentru început, putem să-ți spunem că este ideal dacă ești pe grabă.
Vezi cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare
În primul rând trebuie să-ți spunem că este imperativ necesar să ai un aluat bine crescut. Deci, în concluzie, deși rețeta de cozonac a evoluat, acest pas, al dospirii aluatului, nu ai cum să-l eviți. Dar, hai să mergem mai departe și să vedem cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare.
După ce ți-a crescut bine de tot aluatul, taie-l în mai multe bucăți, de preferință în formă de dreptunghi. Ulterior, alege câte vrei tu și umple-le cu cacao, nucă și împletește-le.
Celelalte bucăți de aluat rămase, dacă-ți place, le poți unge cu ciocolată topită, sau dacă nu, cu Nutella. După ce ai făcut asta, le rulezi la fel ca pe primele, și uite-așa ai aflat cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare.
După acești pași, îi vei băga la cuptor, unde vor trebui să stea aproximativ 15 minute, la 200 de grade, ulterior scazi temperatura la 170 de grade până se coc bine, dar nu înainte de a-i lăsa 30 minute să mai crească, acoperiți în tăvi.
Și ca să fie toată treaba cum trebuie, îți oferim ingredientele necesare pentru rețeta de cozonac fără frământare:
Ingrediente
- Aluat: 1 kg faina tip 000, 50 g drojdie proaspată sau 14 g uscată, 260 g zahar, 500 ml lapte, 5 galbenușuri, 1 linguriță rasă de sare, 100 g unt, 100 ml ulei, arome la alegere.
- Umplutura: 100 g nuca macinată, 1 lingură cu vârf de cacao, 1 lingură cu varf de zahar pudră, 50 g rahat, 150 g nutella, 50 g picături de ciocolată.
Poftă bună!