Gospodinele pregătesc în această perioadă rezervele pentru cămara de care se va bucura toată familia pe timpul iernii. Cele mai pricepute știu care este secretul unor preparate deosebite. Multe dintre ele pregătesc pentru sezonul rece rețete precum: zacuscă de legume, zacuscă de pește, vinete la borcan, tocană de legume, murături și nelipsitul bulion. Cel din urmă este de mare ajutor în casă în tot timpul anului la multe mâncăruri tradiționale. Ce trebuie să pui în el ca să reziste mult timp?
Românii adoră preparatele tradiționale, iar gospodinele casei se conformează și le prepară vară de vară. Un gospodar este cunoscut în funcție de cât de plină este cămara sa. Majoritatea oamenilor își pun în camera specială pentru provizii: vinete la borcan, compot, zacuscă de legume, zacuscă de pește, murături, tocană de legume și bulion.
Cel din urmă este de mare ajutor în casă mai ales că majoritatea mâncărurilor îl au ca bază. Multe dintre doamne gătesc supe groase de tăiței cu bulion, borș roșu, tocănițe de cartofi sau carne ori multe alte rețete deosebite. Bulionul nu se face atât de simplu, deși pare extrem de ușor de realizat.
El trebuie să reziste foarte bine în cămară, fără conservant. De asemenea, pasta de roșii proaspete trebuie să aibă și o culoare superbă în timp. Află că pentru a avea un bulion de excepție trebuie să pui în interior hrean.
6 kg de rosii frumoase si coapte
2 tije cu frunze de telina
o bucatica de hrean (pentru culoare)
3 lingurite rase de sare neiodata (pentru conserve)
După ce faci roșiile pastă, curăță hreanul și 2 frunze de țelină. Specialiștii recomandă să le pui la fiert în oala cu roșiile pentru gust, dar și pentru ca bulion să se păstreze în stare perfectă. Este cel mai potrivit să fierbi totul preț de o oră într-un recipient mare. Ține cont de faptul că roșiile vor face o spumă, iar aceasta își va dubla volumul la un moment dat.
Alege o oală mai mare decât ar fi necesar ca să nu riști să dai din produs pe aragaz sau să murdărești toată bucătăria. Este necesar să amesteci conținutul la câte 15 minute ca să nu îți faci griji că s-ar putea lipi de oală. Cel mai bine este să folosești un suport de fier pe care să îl pui mai întâi pe rama ochiului de la aragaz, ulterior să atașezi recipientul ales.