Secretul pulpelor la cuptor cu cartofi dulci. Ingredientele ”magice” care îi dau o savoare specială

Secretul pulpelor la cuptor cu cartofi dulci. Ingredientele ”magice” care îi dau o savoare specială
Secretul pulpelor la cuptor cu cartofi dulci. Ingredientele ”magice” care îi dau o savoare specială

Puiul este cea mai la îndemână carne și cel mai ușor de gătit. În plus, poți face o mulțime de preparate cu pui, de la supe, ciorbe, chiftele, șnițele, până la feluri de mâncare mai complexe, precum rulade sau pui în stil chinezesc.

Secretul pulpelor la cuptor cu cartofi dulci

Cu aceste ingrediente, banala carne de pui devine un preparat extrem de delicios. Dacă ai chef de o cină diferită, rețeta de pulpe la cuptor cu cartofi dulci este ideală pentru tine. În plus, îți va plăcea atât de mult că o vei face măcar de câteva ori pe săptămână.

Cartoful dulce este extrem de gustos și se gătește rapid, iar pulpele de pui sunt cea mai delicioasă parte din această pasăre, asta și datorită culorii cărnii, care este mai închisă decât cea a pieptului.

În plus, pielea de pe pulpele de pui se rumenește la cuptor și oferă un plus de grăsime care aromatizează întregul preparat.

Aceasta este printre cele mai delicioase rețete de pui la cuptor, iar secretul constă în condimentarea pulpelor.

Ingrediente

  • două pulpe întregi cu os
  • două linguri de ulei de măsline
  • o portocală bio
  • doi căţei de usturoi
  • o linguriţă pudră de ceapă
  • o jumătate de linguriţă de rozmarin uscat
  • o jumătate din zeamă de lămâie
  • doi cartofi dulci
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice

Ce trebuie să știi

Pentru început, trebuie să știi cum se gătește corect puiul. Cel mai bine este să cumperi pui de țară sau pui bio, pentru carnea lui fragedă și aroma deosebită.

Apoi, puiul trebuie băgat la cuptor în primele 45 de minute cu o folie de aluminiu peste tava în care îl gătești, ca să iasă fraged și suculent.

Abia în ultimele 20-25 de minute se îndepărtează folia, astfel încât pulpele de pui sau orice bucată din pasăre să se rumenească și să aibă pielea crocantă pe care atât de multă lume o adoră.

Mod de preparare

Ia un castron și pune uleiul de măsline, zeama de lămâie, rozmarinul uscat, pudra de ceapă și usturoiul zdorbit. Amestecă bine și masează pulpele de pui cu acest amestec.

Pune pulpele în tavă și lasă totul la frigider timp de o oră. Curăță cartofii dulci și taie-i cuburi, apoi unge-i cu ulei de măsline și presară-i cu sare.

Ia pulpele și pune cartofii dulci și portocala tăiată bucăți în tavă, apoi bagă la cuptor pentru 45 de minute la 190 de grade.

Pune o folie de aluminiu pentru primele 30 de minute și îndepărteaz-o pentru ultimele 15 minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI