Cum faci cea mai pufoasă omletă din lume. Ingredientul pe care japonezii îl pun mereu, schimbă tot

Cum faci cea mai pufoasă omletă din lume. Ingredientul pe care japonezii îl pun mereu, schimbă tot
Cum să faci o omletă pufoasă?

Omleta este preferată de majoritatea oamenilor la micul dejun, dar unii nu pot să se despartă de ea nici la un prânz mai lejer. Aceasta se prepară repede și este o rețetă des gătită de gospodinele care au mai multe guri de hrănit la primele ore ale dimineții. Cum poți să faci o schimbare la prima masă a zilei pentru cei dragi? Cu siguranță aceștia se vor bucura de preparat mult mai mult dacă este pufos și bine condimentat.

Rețetă pentru omletă pufoasă: cum trebuie să o prepari?

Unii oameni preferă să mănânce ceva dulce la micul dejun precum un corn cu ciocolata, cereale cu lapte sau vafe cu fructe și zahăr pudră. Cei mai mulți adoră însă să consume o primă masă sărată pentru că simt că se satură mai bine astfel. Majoritatea își prepară rapid ouă fierte sau omletă.

Alături de acestea pun legume, brânzeturi sau mezeluri. Deși pare cel mai bine și simplu să o faci țărănească, sigur o să te mulțumească și alte moduri. Poți să o gătești în stil franțuzesc sau japonez. Cea din urmă este pufoasă și cu siguranță o să fie pe placul copiilor.

  • Ingrediente

1 ou mare
1 lingură de apa rece
1 linguriță de sos de soia (să fie light sau regular)
1/2 linguriță zahăr
ulei

Mod de preparare

Bate ouăle cu apă rece, adaugă sos de soia și zahăr. Se poate face și fără sos de soia dacă nu îți place gustul sau dacă nu vrei să aibă o culoare maronie. Pune puțin ulei în tigaie și după ce se încălzește adaugă compoziție și folosește-te de o pensulă din silicon ca să o întorci.

Când este gata pe o parte și oul nu mai este negătit, întoarce marginile și formează un cuib. În interior vei observa cum este încă moale, iar la suprafață este făcută complet. Asiaticii o preferă astfel pentru că o pun peste o porție sănătoasă de orez. Interiorul ei pică peste boabele de orez și este folosită și ca un sos care leagă cele două produse. Poți să sari peste pasul cu zahărul dacă o servești în modul acesta.

De asemenea, nu trebuie să o consumi neapărat cu orez, ci așa cum te-ai obișnuit în mod normal cu roșii, castraveți, pătrunjel sau brânză. Nu este indicat să adaugi ingrediente grele în ea precum: șuncă, cuburi de cașcaval sau roșii ori ciuperci pentru că nu va rămâne moale așa cum îți dorești.