Cum faci acasă cea mai gustoasă prăjitură cu cireșe și bezea. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Cum faci acasă cea mai gustoasă prăjitură cu cireșe și bezea. Ingredientul care nu trebuie să lipsească
Rețetă pentru prăjitura cu bezea și cireșe

Poate că de multe ori te găsești în impas și nu mai știi ce să le pui pe masă celor dragi. Să repeți o rețetă sau să faci una nouă? Care sunt secretele? Ce îi va mulțumi? Nu o să dai niciodată greș cu o prăjitură cu bezele și cirește, perfectă pentru această perioadă. Ea nu doar că îți va aminti puțin de copilărie, dar va fi perfectă oferită ca gustare pentru toate vârstele, fie că este vorba de cei mari sau cei mici, mai greu de mulțumit.

Cum prepari prăjitura cu cireșe și bezea. Un deliciu, chiar la tine acasă

Prăjitura cu bezea și cireșe nu doar că este foarte delicioasă, dar nici nu îți va lua foarte mult să o prepari. Mai mult, dacă nu ești fana respectivelor fructe, poți încerca să le înlocuiești cu zmeură, piersici, caise sau orice îți place. Există numeroase moduri de a personaliza această rețetă extrem de versatilă și gustoasă, astfel că nu trebuie să mai stai pe gânduri și să o adaugi pe lista ta.

Nu ai nevoie de foarte multe incrediente. Pentru pandișpan îți trebuie aproximativ 600-700 de grame de cireșe, 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 3 linguri de ulei, 6 linguri cu vârf de fâină și o jumătate de plic de praf de copt. Pentru a reuși să faci bezeaua, ai nevoie de 3 albușuri și 4 linguri de zahăr. Este foarte probabil să găsești majoritatea produselor în casă, de aici și succesul desertului.

Urmează modul de preparare ce nu îți va lua foarte mult timp. Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri, apoi mixează albușurile adăugând un praf de zare și incorporează zahărul până obții o spumă lucioasă. Adaugă gălbenușurile, făina cernută cu praful de copt și amestecă totul cu spatula de sus în jos până când toate incredientele s-au legat în compoziția ce îți va asigura o prăjitură delicioasă.

Cea mai simplă rețetă perfectă pentru cei mari și cei mici

Transferă compoziția într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt și așează cireșele pe deasupra. Important este să te asiguri că nu mai au sâmburi. Pentru aproximativ 25 de minute aluatul se coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Trebuie să ai deja bezeaua pregătită în momentul în care scoți tava.

Bezeaua se face din 3 albușuri la care adaugi un praf de sare și încorporezi zahărul până obții o spumă legată. Adaugi această compoziție peste prăjitură și mai lași totul încă 5 minute la cuptor pentru a fi gata. După ce o scoți și se răcește aceasta poate să mai fie decorată oricum pentru entuziasmul celor mai mici. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI