Prăjitura Boema este îndrăgită de cei mici și cei mari, dar află că poți să o faci chiar la tine acasă pentru a mulțumi toată familia! Acest desert o să te facă să te lingi pe degete, iar rețeta este extrem de simplă, așa că nu mai ezita și încearcă ceva nou!
În cazul în care nu mai știi ce să pregătești și nu îți dorești să optezi pentru produsele cumpărate, deși acestea sunt delicioase, gândește-te la prăjitura Boema! Parcă nimic nu se compară cu preparatele făcute de mâna ta, iar gustul o să te dea pe spate.
Începe prin a face blatul. O să ai nevoie de 5 ouă, 85 de grame de făină, 30 de grame de cacao, 125 de grame de zahăr, un praf de zare și o linguriță de vanilie. Mixează albușurile cu sarea până ele se întâresc, apoi începe să adaugi, puțin câte puțin, zahărul.
În momentul în care obții o bezea tare, pune vanilie, amestecă, apoi adaugă gălbenușurile și continuă să mixezi la viteză mică. Cerne deasupra făina amestecată cu cacao și apoi incorporează toate ingredientele cu o spatulă.
Amestecul obținut trebuie să fie pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsată la 170 de grade în cuptor pentru a se coace timp de aproximativ 30 de minute. În momentul în care tava a fost scoasă, ea trebuie lăsată la răcit, apoi tăiat blatul în cuburi în funcție de câte prăjituri îți dorești.
Între timp, prepară siropul din 500 ml de apă, 1 sau 2 păstăi de vanilie, 100 de grame de zahăr, 2 linguriță de portocale și 100 ml de zeamă de portocală. Apa, zahărul și păstăile de vanilie trebuie lăsate la fiert timp de 3 minute, iar apoi adăugate coaja și sucul de portocală.
Lasă siropul să se răcească și adaugă esența de portocală. Acest amestec trebuie să fie strecurat pentru a scăpa de bucățile din fruct și folosit pentru a însiropa toate bucățile tăiate din blat. În momentul în care ai terminat, trebuie să faci și glazura delicioasă.
O să ai nevoie de 200 de grame de ciocolată amăruie, 200 de ml de smântână pentru frișcă și 50 de grame de unt. Taie mărunt primul ingredient și adaugă smântână fierbinte. Amestecă cu un tel până când obții o cremă omogenă și adaugă untul.
În cazul în care amestecul este unul fin, el trebuie să fie lăsat 15 minute la răcit în bucătărie, nu la frigider, apoi pus peste bucățile de blat. Acest pas este unul extrem de simplu și o să te facă să poftești din ce în ce mai mult la prăjiturile Boema făcute chiar în intimitatea locuinței tale!
Crema de ciocolată se obține din 150 de gram de zahăr, 150 de grame de ciocolată neagră, 100 de grame de unt, 150 de ml de apă și 200 de grame de mascarpone și un praf de sare.
Adaugă apă, zahăr și puțin oțet la fiert într-o oală și amestecă până când ingredientele se incorporează, apoi pune și bucățele de ciocolată și lasă totul să mai fiarbă la foc mic timp de 3 minute după ce ai amestecat bine.
Lasă totul să se răcească și mixează în acest timp untul cu mascarpone și un praf de sare. Adaugă câte o lingură din amestecul de ciocolată și mixează bine până când obții, la final, o cremă fină. Aceasta trebuie să fie pusă în formă de cerc pe fiecare prăjitură.
Lasă pătrățelele de blat la frigider timp de 15 minute și pregătește frișca făcută din 600 ml de smântână, 1 lingură de vanilie și 1 lingură de zahăr pudră. Începe prin a mixa frișca pentru smântână imediat după ce a fost scoasă de la frigider, apoi adaugă celelalte ingrediente și amestecă până când se incorporează.
Prăjiturile trebuie să fie ornate cu frișcă, apoi lăsate la rece timp pentru o jumătate de oră. Poftă bună!