Ciorbele sunt, de cele mai multe ori, acrite cu borș, deși acesta are și o alternativă reprezentată de zeama de lămâie. Află în rândurile de mai jos cum poți să prepari în propria ta bucătărie acest produs. Dacă vei respecta rețeta gospodinelor din Moldova, te vei bucura de borș acru cu gust autentic.
Ciorbele și supele sunt unele dintre mâncărurile cel mai des preparate de gospodine. Pot fi mai dulci sau mai acre, în funcție de gusturi. Pentru acrirea ciorbei se folosește de cele mai multe ori borșul acru sau zeama de lămâie. Supele nu se acresc, de obicei, decât dacă există o anumită preferință în acest sens.
Poți cumpăra borș acru din comerț, de la magazin, supermarket sau chiar din piață. Cea mai bună și autentică formă a produsului este cea preparată de femeile de la țară. Tărâțele de grâu reprezintă ingredientul principal în prepararea borșului acru.
În materialul de astăzi, Playtech Știri îți explică cum să prepari borș acru. Ce trebuie să știi este că huștele se păstrează în recipiente de sticlă, nu în PET-uri, și se depozitează la temperaturi scăzute. Cel mai bine este să le ții la frigider, recipientul fiind menținut închis.
Pentru a prepara un borș acru cu gust autentic, ca în Moldova, este nevoie să ții tărâțele de grâu într-un mediu cald. Le poți pune chiar în bucătărie, într-un spațiu în care pătrund razele de soare. Ține cont de faptul că trebuie să le ferești de sursele de căldură, așadar nu le lăsa în apropierea aragazului.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Te-ar putea interesa și: Când se pune borșul în ciorba de perișoare. Greșeala care îi poate strica tot gustul, detaliul care face diferența
Borșul obținut se pune într-o sticlă în plastic sau într-un alt recipient și se depozitează la rece. Multe gospodine țin borșul la frigider. Îl poți folosi oricând la ciorba preferată.