Cum faci acasă ‘furnici în copac’, rețeta chinezească de post. Totul e mult mai ușor decât te așteptai

Cum faci acasă ‘furnici în copac’, rețeta chinezească de post. Totul e mult mai ușor decât te așteptai
Rețetă de furnici în copac

Dacă te-ai săturat de rețetele românești de post, iar copiii tăi deja nu mai vor să audă de tocănițe de legume sau chiftele cu dovlecei și cartofi, atunci merită să încerci rețeta propusă astăzi. Furnici în copac se numește preparatul care este perla bucătăriei chinezești. Suntem încă în Postul Paștelui, așa că este perfectă și se încadrează noile restricții alimentare din această perioadă. Ai nevoie neapărat de soia! Cum să o prepari simplu la tine acasă?

Rețetă de ‘furnici în copac’: rețeta chinezească de post

Furnici în copac este unul din cele mai cunoscute preparate chinezești. Această rețetă asiatică se prepară de obicei cu carne tocată, dar pentru că ne aflăm în postul Paștelui vom lăsa pe altădată acest ingredient.

Ea poate fi preparată cu succes și cu ajutorul unor granule de soia. Este nevoie ca aceste granule să fie preparate conform indicațiilor de pe ambalaj. Nu trebuie să îți mai faci griji că nu ai destul timp pentru a prepara un prânz pe cinste.

Rețeta se face în doar 20 de minute, nu ai nevoie de o listă lungă de cumpărături și nici nu trebuie să fii atât de priceput în bucătărie. Dacă ești îndrăgostit de gastronomia din această parte a lumii, atunci sigur ai deja câteva dintre produse la tine acasă.

  • Ingrediente

– 130 g tăieței de orez transparenți /tăieței obișnuiți foarte subțiri
– 200 g granule de soia
– 2 linguri ulei (de susan sau de alune, dacă aveți)
– 1 lingură ghimbir pisat
– 1/2 linguriță de zahăr
– 2 căței de usturoi pisați
– 1 ardei chilli tocat mărunt / pastă de ardei iute
– 2 cepe roșii mici, tocate
– 2 cepe verzi tocate
– 4 linguri sos de soia
– 1/8 linguriță piper (sichuan, de preferat)
– 2 lingurițe amidon de porumb
– 120 ml apă/supă de legume
– sare și piper după gust
– Opțional: 1/2 linguriță condimente chinezești

Mod de preparare

Fierbe tăiețeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj, ulterior scurge-i și bagă-i sub un jet de apă rece. Lasă totul deoparte până ce te ocupi de restul ingredientelor.

Amestecă jumătate din sosul de soia cu o lingură de ulei, amidon, usturoi și ceapa roșie tocată mărunt. Combină acum granulele fierte în prealabil de soia, iar mai apoi călește ușor ghimbirul într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.

După aproximativ 1 minut adaugă combinația de ingrediente obținută și amestecă ușor. Lasă la călit pentru 3-4 minute, la foc mare.

Adaugă zahărul, stocul de legume, restul de sos de soia și lasă la fiert. După ce începe să fiarbă, adaugă ceapa verde tocată și tăiețeii fierți la început. Amestecă ușor și mai lasă totul pe foc pentru 2 minute.